David Vogelpohl WP Engine di WordPress

David Vogelpohl


Dalam wawancara eksklusif saya dengan David Vogelpohl, VP Strategi Web di WP Engine, kami membincangkan landskap WordPress semasa dan masa depan — bersama dengan bagaimana membina beberapa aplikasi WordPress yang sangat hebat, bagaimana WordPress membandingkan dengan Wix.com, dan apa yang anda perlukan ingatlah untuk penyelesaian WordPress seluruh perusahaan. Berikut adalah petikan wawancara tersebut.

Web Hosting Cat: WordPress 4.7.1 baru sahaja dikeluarkan. Apa pendapat anda mengenai keadaan terkini WordPress dan masa depannya?

David Vogelpohl: Saya sangat teruja dengan beberapa keluaran terakhir. Saya telah melihat WordPress mula berkembang ke arah sistem pengurusan kandungan yang sebenar. Saya sangat teruja dengan keluaran terbaru ini dengan kemampuan kandungan demo. Sama seperti rilis yang dikeluarkan tiga atau empat tahun kebelakangan ini, cara anda dapat mengawal kandungan anda meningkat — dan bagi saya selalu ada di mana WordPress perlu memusatkan banyak perhatian mereka.

WHC: Anda telah banyak bercakap mengenai membina perkara besar dengan WordPress. Apa contoh aplikasi WordPress yang mungkin tidak diketahui oleh sesetengah orang?

DV: Yang asasnya WordPress adalah PHP dan pangkalan data MySQL. Kami akan meneka apa? Itulah asas untuk aplikasi. Saya telah membuat klon bit.ly saya sendiri – pemendek URL. Dan sebenarnya hanya memerlukan tujuh minit! Di WP Engine, kami telah membuatnya menggunakan WordPress yang bergabung dengan Hubspot dengan beberapa kod tersuai yang kami tulis yang akan menjalankan ujian kelajuan di laman web anda.

WHC: Bolehkah aplikasi WordPress yang lebih maju ini dapat dilakukan dengan pemalam atau adakah mereka memerlukan pengekodan tersuai?

DV: Contoh DYI yang saya berikan sangat bagus, dan saya rasa ada banyak cara untuk memanfaatkan pemalam untuk membina aplikasi — AppPresser adalah cara untuk mengubah laman WordPress menjadi aplikasi mudah alih. Tetapi secara asasnya, jika anda benar-benar mahu melakukannya, anda perlu menjadi pembangun atau mengupah pemaju. Pada penghujung hari, jika anda ingin melakukan perkara khusus, anda mesti mempunyai pembangun tidak kira apa. Tetapi saya rasa ada beberapa cara yang sangat menarik dan hebat untuk memanfaatkan pemalam dan tema untuk membina aplikasi DYI yang melakukan perkara yang sangat berguna.

WHC: Adakah jenis aplikasi yang anda rasa WordPress bukan pilihan yang tepat buat masa ini?

DV: Saya tidak gemar menggunakan adalah menyimpan maklumat peribadi mengenai individu. Saya suka menyimpannya di luar WordPress. Jangan simpan nombor Jaminan Sosial di WordPress. Tetapi sebenarnya, tidak banyak aplikasi yang tidak dapat dilakukan. Anda mungkin bertanya pada diri anda apakah itu platform terbaik untuk apa yang anda cuba lakukan.

WHC: Salah satu cabaran semasa untuk WordPress adalah Wix.com dan penjual laman web siap pakai di luar sana. Bagaimana anda membandingkan kedua-duanya?

DV: Saya sebenarnya banyak berfikir tentang perkara ini. Dan, saya sebenarnya mengesyorkan Wix kepada orang tertentu untuk situasi tertentu. Bagi saya, ketika saya membuat keputusan mengenai platform apa yang akan dicadangkan, itu benar-benar berkaitan dengan seberapa besar saya merasakan orang itu ingin mengembangkan perniagaan mereka di web. Wix dan platform seperti itu berkembang dengan kepantasan jabatan kejuruteraan mereka. Platform seperti WordPress, yang merupakan sumber terbuka dan mempunyai puluhan ribu pembangun yang menyumbang kepadanya, ia berkembang dengan kepantasan web. Itulah perbezaannya.

WHC: WP Engine menawarkan pelbagai rancangan hosting terkelola — semuanya dari Pelan Laman Web Peribadi hingga penyelesaian tersuai. Apa pertimbangan untuk aplikasi Enterprise WordPress?

DV: Saya telah banyak menangani perkara ini. Perkhidmatan kami bermula dengan Pelan Peribadi $ 29 kami – satu laman web – sehingga penyebaran perusahaan besar dengan pelbagai pelayan dan banyak pusat data. Apabila organisasi besar berurusan dengan ini, sering kali kumpulan kejuruteraan akan masuk dan berkata, “Tidak. Tidak. Ini adalah kelompok kami. Ini adalah pelayan kami. Kami mempunyai pusat data. Kami akan menguruskannya. ” Dan pandangan saya kepada mereka selalu adalah, “Pertama, adakah anda tahu WordPress?” Dan jawapannya selalunya adalah, “Tidak.” Jadi, bagaimana mereka mengoptimumkan lapisan caching? Bagaimana mereka mengoptimumkan peralihan lalu lintas? Bagaimana mereka melakukan keselamatan? Bagaimana mereka membuat tampalan? Apakah timbunan teknologi terbaik? Mereka mesti mencari tahu semua itu. Adakah anda benar-benar mahukan sakit kepala itu? Dan apabila anda meletakkannya seperti itu, saya benar-benar mendapat banyak kejayaan dengan orang-orang yang mengatakan, “Baiklah. Tidak, saya tidak mahukan sakit kepala tambahan itu. ” …

Pastikan anda mendengar wawancara lengkap dengan David di Web Hosting Cat Podcast.

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai Hosting WordPress Terurus Premium WP Engine

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector