Temu ramah dengan Chris Lema – VP Produk di Liquid Web

temu ramah chris-lema


Dalam temu ramah ini, saya lakukan dengan Evangelist WordPress Chris Lema, cari tahu:

Ketika datang ke WordPress dan blogging, Chris Lema adalah pihak berkuasa dalam komuniti WordPress. Sekiranya anda berpeluang menghadiri salah satu persembahannya, jangan ketinggalan kerana ceramahnya selalu menjadi yang paling popular dan paling banyak dihadiri di persidangan. Selain mengusahakan blognya chrislema.com, Chris juga merupakan VP Produk di Web Cecair. Mereka pakar dalam hosting WordPress yang dikendalikan. Dan sekarang, Chris dan pasukannya telah mengembangkan produk hosting baru yang dikendalikan untuk WooCommerce.

Baru-baru ini, saya dengan senang hati berbual dengan Chris, dan saya sangat berminat untuk mengambil blog, masa depan WordPress, dan penyelesaian WooCommerce Terurus Liquid Web.

Kucing Hosting Web: Apakah petua nombor satu anda untuk blogger yang ingin berjaya seperti anda?

Chris Lema: Selalu sukar untuk menasihati seseorang dan berkata, “Hai, jika anda melakukan apa yang saya lakukan, itu akan berjaya” kerana orang yang berbeza, masa yang berlainan, dinamika yang berbeza. Tetapi saya fikir petua yang paling sering saya berikan kepada orang dan mempunyai kekuatan yang paling banyak adalah: Ini mengenai konsistensi. Oleh itu, jika anda mengatakan bahawa saya menulis dua kali seminggu, maka tulislah dua kali seminggu. Sekiranya anda mengatakan bahawa saya menulis empat kali seminggu, maka tulislah empat kali seminggu. Tetapi secara konsisten menyampaikannya kerana apabila anda melakukannya, dan ketika anda membuat jadual yang konsisten yang dapat dicapai oleh orang-orang, anda memberikan kepercayaan. Dan kepercayaan itulah yang membolehkan orang mengatakan bahawa saya akan membaca lagi, saya akan membaca lagi. Ini bermaksud anda mendapat lebih banyak kandungan, tetapi itu juga bermaksud bahawa mereka mengembangkan kepercayaan terhadap suara dan rasa hormat terhadap anda. Jadi, saya menulis tujuh hari seminggu selama tiga tahun berturut-turut. Dan inilah jenama jenama saya yang benar-benar membina.

WHC: Apa perubahan yang anda lihat dalam dunia blogging sejak anda bermula? Adakah pendekatan anda terhadap blog telah berubah selama bertahun-tahun?

CL: Saya rasa perubahan terbesar adalah Google. Model Google untuk memahami dari mana pihak berkuasa berasal dan siapa yang menghormati apa dan apa yang mereka cari telah benar-benar beralih — menjadi lebih baik — untuk menumpukan perhatian pada maksud pengguna: Apa yang cuba dilakukan pengguna? Tetapi kerana peralihan ke niat pengguna, ia beralih ke kelompok topik. Oleh itu, saya bersiap sedia untuk melancarkan chrislema.com sekali lagi, dan mula menulis dengan lebih konsisten di sana lagi setelah dua atau tiga tahun menjadikannya lebih perlahan. Dan sekarang, penulisannya sama sekali berbeza kerana saya harus menulis dalam kelompok. Anda menulis satu tajuk yang lebih besar, tidak panjang, tetapi satu topik yang lebih besar. Tetapi kemudian, semua kelompok di sekitarnya yang menjawab sedikit variasi soalan itu. Jadi, jika seseorang berkata, “Mengapa saya harus memikirkan pemampatan gambar?” Dan anda pergi, “Oh, saya akan menjawabnya.” Tetapi saya juga akan melakukan pemampatan gambar di eCommerce, dan pemampatan gambar dengan cara lain, dan sekiranya saya melakukan pemampatan gambar semasa saya seorang jurugambar. Dan anda menjawab semua soalan berbeza yang berkaitan secara longgar tetapi juga dihubungkan dengan khalayak yang berlainan dalam kelompok itu dan kemudian dihubungkan satu sama lain. Dan Google melihat pautan yang masuk ke simpul tepi dan melihatnya untuk keseluruhan nilai kluster dan pergi “Baiklah. Sekarang saya melihat bahawa anda mempunyai kuasa. ” Jadi ia telah berubah, dan ini mempengaruhi bagaimana kita berfikir tentang bagaimana kita menulis kandungan.

WHC: Di manakah anda melihat WordPress dalam 5 tahun akan datang?

CL: Kami berada di puncak WordPress beralih ke model Gutenberg ini. Dan, jika ia salah, boleh membunuh semuanya. Sekiranya ia dilakukan dengan betul, ia dapat membuka pintu secara dramatik. Ia seperti penulisan semula platform. Idea di sini adalah bahawa setiap perkara di WordPress akan menjadi blok. Yang bermaksud cara anda berinteraksi dengan satu blok adalah cara anda berinteraksi dengan blok yang lain. Apabila anda memikirkannya dengan cara itu, anda pergi, tunggu itu bermaksud bahawa cara saya memperlakukan iklan adalah cara yang sama seperti saya memperlakukan kandungan — yang tidak berfungsi seperti sekarang. Kami mengalihkan iklan ke sisi. Tetapi jika saya dapat melakukan paparan iklan dinamik bersyarat seperti saya melakukan paparan kandungan dinamik bersyarat, dan jika saya dapat memasukkan iklan di mana sahaja saya boleh memasukkan kandungan, saya mempunyai model yang sama sekali berbeza. Oleh itu, itu adalah perubahan mendasar bagaimana WordPress berfungsi. Sekiranya perkara itu dilakukan dengan betul dan berlaku, kita dapat melihat semua jenis model penerbitan masa depan, semua jenis produk masa depan yang berada di atasnya. Oleh itu, ia membuka pintu untuk banyak, ia hanya perlu dilakukan dengan betul.

temu ramah chris-lema-podcast

WHC: Bolehkah anda memberitahu kami mengenai pasukan di Web Cecair? Bercakap mengenai misi dan matlamat pasukan terutamanya berkaitan dengan pemilik laman WordPress.

CL: Saya datang kira-kira 18 bulan yang lalu. Dan 18 bulan yang lalu, hampir tidak ada usaha atau usaha mengatasi WordPress atau WooCommerce. Oleh itu, sebahagian daripada apa yang saya buat adalah membina pasukan produk dan mempunyai pasukan yang berdedikasi untuk memfokuskan bukan hanya WordPress, tetapi perkara yang baru sahaja kami lancarkan, mengurus hosting WooCommerce. Jadi fokus pasukan adalah untuk membina platform baru ini. Dan kerana tidak ada platform WooCommerce yang dikendalikan sebelum itu, anda membuatnya. Persoalannya ialah: Apakah Platform WooCommerce Terurus? Tidakkah host WordPress yang diuruskan sudah membiarkan anda memasang WooCommerce? Ya, tetapi bukan itu platform terurus yang seharusnya ada di dunia WooCommerce. Jadi, ia mesti lebih bermakna. Ia harus melakukan lebih banyak perkara, dan itulah yang kami habiskan untuk melakukan. Tumpuan semua orang adalah sama di ruangan itu. Ini memberi tumpuan kepada bagaimana kita membuat yang terbaik dan definisi baru seperti apa penampilan hosting WooCommerce yang dikendalikan.

WHC: Apakah beberapa titik lekapan yang mungkin dihadapi oleh pengguna WooCommerce yang telah anda hadapi dengan Hosting WooCommerce Terurus Liquid Web?

CL: Salah satu yang terbesar adalah melaporkan. Maksud saya, pelaporan adalah salah satu bahagian yang anda mahukan sekiranya saya menggunakan pelaporan asli WooCommerce, pertama sekali saya tidak mendapat banyak data. Tetapi jika saya mendapat data, ini bermakna saya membuat kedai saya lebih perlahan dengan memintanya menjalankan semua pertanyaan tersebut. Jadi, itu tidak baik untuk pelanggan saya. Tetapi kemudian jika saya ingin mengetahui soalan tertentu, [misalnya] tunjukkan kepada saya semua pelanggan yang telah membeli dengan kupon, seperti; saya tidak tahu bagaimana untuk melakukannya. Bukan itu yang saya buat. Oleh itu, salah satu perkara yang perlu kita lakukan ialah membina perkongsian dengan glew.io. Dan dengan Glew, kami berusaha memasukkan semua segmentasi automatik dan semua pelaporan itu ke dalam platform. Jadi, pelaporan adalah salah satu daripadanya.

Mungkin yang terbesar yang kami habiskan adalah kelajuan. Kedai WooCommerce rata-rata memuat dalam 4 hingga 6 saat, dan anda pergi, “itu terlalu perlahan”. Tetapi itu tidak semestinya kesalahan WooCommerce. Selalunya pembangun yang membina laman web atau pemilik kedai yang bekerja di laman web ini dan semua perkara yang mereka lakukan tanpa memperhatikan kepantasan. Oleh itu, kami mempunyai contoh laman web yang kami uji setiap hari. Kami melakukan banyak ujian prestasi. Dan laman sampel itu mempunyai 9,000 produk. Ia mempunyai tema yang menarik. Ia mempunyai gambar dan pelbagai gambar. Ia mempunyai kemampuan untuk memperbesar gambar tersebut. Ia mempunyai keterangan lengkap mengenai badan. Ia mempunyai produk berkaitan. Dan keseluruhan laman web ini, setiap halaman yang anda muatkan memuat setiap sekitar 7 saat.

Oleh itu, kepantasan dan pelaporan adalah dua besar pertama yang kami atasi. Dan kemudian kami berlapis di troli yang ditinggalkan, jadi kami menjalin kerjasama dengan Jilt sehingga anda dapat mendapatkan kembali pelanggan tersebut. Dengan mendapatkannya kembali, itu memberi anda peluang untuk menjana lebih banyak pendapatan. Oleh itu, itu adalah tiga perkara besar yang kami katakan mari pastikan ini diselesaikan pada masa kami melancarkan.

WHC: Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan pandangan pertama di WooCommerce Hosting Liquid Web, adakah mereka dapat menjadualkan demo secara dalam talian dengan penasihat?

CL: Yup. Dan kami juga mempunyai ciri lain. Kami mempunyai sesuatu yang dinamakan Cabaran Prestasi 15 Hari. Cabaran Prestasi 15 Hari adalah program di mana pelanggan membolehkan kami membuat salinan laman web mereka ke platform kami. Ini bukan kedai yang berfungsi – kami tidak akan menghalang lalu lintas atau perkara lain. Kami hanya membuat salinan kedai ke pelayan kami. Dan kemudian pasukan kami pergi dan melakukan siri pengoptimuman. Dan pada setiap pengoptimuman, ia mengesan perbezaan prestasi. Dan dalam masa 15 hari, kami akan mengadakan pertemuan dengan anda dan kami akan menunjukkan kepada anda. Kami telah melakukan ratusan ini sekarang, dan dalam setiap kes, waktunya telah menurun sekurang-kurangnya 50%. Sekiranya anda mengambil kedai 12 saat dan membawanya ke 6, atau mengambil kedai 6 saat dan menurunkannya menjadi 2, sangat menguntungkan bagi kedai itu dari segi orang yang mengklik dan melayari dan melepak.

chris-lema-michael-jamesSaya berasa gembira kerana berpeluang untuk berbual dengan Chris Lema – Blogger, WordPress Evangelist, dan VP of Products di Liquid Web.

Lihat Blog Chris di ChrisLema.com

Baca Ulasan Saya mengenai Hosting WooCommerce Terurus Web Cecair Di Sini

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut mengenai Hosting WooCommerce Terurus Web Cecair, Demo Percuma, dan Cabaran Prestasi 15 Hari

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map