Temu ramah dengan Michelle Stinson Ross – Lembaga Media Sosial

Michelle Stinson Ross


Media sosial terus menjadi salah satu kaedah paling berkesan untuk mempromosikan laman web anda. Walaupun saham sosial tidak akan mempengaruhi hasil enjin carian anda secara langsung, memilih platform media sosial yang tepat dan mencari pengaruh yang tepat dapat meningkatkan populariti dan lalu lintas ke laman web anda.

Baru-baru ini, saya berkesempatan untuk bercakap dengan Michelle Stinson Ross, salah seorang pakar terkemuka di media sosial di Authority Labs. Dia memberikan beberapa petua berguna untuk mencari saluran dan alat media sosial yang tepat untuk mempromosikan laman web anda dengan sebaiknya.

Web Hosting Cat: Apakah kaedah terbaik untuk menggunakan media sosial untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda?

Michelle Stinson Ross: Pertama dan terpenting jika media sosial bertujuan untuk mendorong lalu lintas, anda mesti memasukkan pautan. Tidak cukup untuk tweet sesuatu yang menarik atau berkongsi gambar yang menarik. Benar-benar malah mengambil kedudukan dan membuat video asli di mana-mana Twitter Facebook – itu hebat! Itu membawa orang ke pusat anda di saluran itu. Tetapi ketika mengarahkan lalu lintas, mesti ada pautan.

WHC: Sekiranya anda memberi tumpuan terutamanya pada Twitter dan Facebook? Atau, sekiranya anda cuba memasukkan sebanyak mungkin outlet media sosial?

MSR: Itu bergantung pada beberapa tujuan. Oleh itu, jika matlamat media sosial anda yang melengkung adalah hanya mendapatkan pengiktirafan jenama sebanyak yang anda boleh, jika lebih kepada membina persona jenama anda dalam talian, daripada ya anda ingin menyebarkannya. Apabila berkaitan dengan hubungan pelanggan yang lebih mendalam dan kewibawaan kumpulan sebenar, anda benar-benar perlu melihat satu, dua, mungkin tiga saluran yang paling disukai pelanggan anda. Itu mungkin Facebook dan Twitter — mungkin LinkedIn dan Google+. Mungkin Periscope dan Instagram. Itu bergantung pada siapa pelanggan anda dan di mana mereka benar-benar mahu bergaul dan benar-benar mahu terlibat.

WHC: Apa pendapat anda mengenai Google+? Sekiranya orang masih mengambil berat tentangnya?

MSR: Google+ agak sukar. Nombor satu, sangat bagus jika niche anda hidup di Google+. Sebagai contoh, bagi kita di sini dalam industri pemasaran digital, terdapat komuniti yang sangat, sangat bersemangat dan aktif di Google+. Jangan melarang, jika anda berada dalam industri ini, anda harus terlibat dalam Google+. Setelah mengatakan bahawa, di luar tempat menarik di Google+, seperti perkara lain, anda mungkin lebih baik dilayan di Pinterest daripada Google+. Anda benar-benar perlu memastikan anda mengetahui khalayak anda. Tetapi, yang lain adalah kita tidak tahu sama ada Google akan menghentikannya atau tidak. Saya mesti meninggalkannya sebagai peringatan. Tetapi, sekurang-kurangnya ada beberapa nilai seberapa cepat halaman diindeks jika halaman tersebut dikongsi di Google+. Oleh itu, jika anda benar-benar memerlukannya diindeks dengan cepat, dan mula mendapat kedudukan dengan cepat, anda memerlukan alat Google+ itu di poket belakang anda.

WHC: Adakah jenis perkongsian sosial tertentu lebih berharga daripada yang lain? Contohnya perkongsian Facebook, retweet Twitter, repin Pinterest, dll.?

MSR: Sekali lagi, banyak yang berkaitan dengan tempat penonton anda berada. Sekiranya anda adalah Syarikat B ke C, dan anda mempunyai kehadiran yang besar dengan ibu-ibu dengan anak kecil di rumah, maka perkongsian Facebook itu mungkin sangat berharga bagi anda. Saya tidak mengatakan bahawa tinggal di rumah adalah satu-satunya ibu di Facebook, tetapi kami tahu bahawa banyak ibu berkongsi kehidupan mereka, anak-anak mereka di Facebook. Mereka sentiasa bertanya kepada ibu lain tentang apa yang terbaik ini atau apa yang terbaik. Mereka saling bertanya mengenai cadangan lampin — barang semacam itu. Pada masa yang sama, jika khalayak anda berada di Twitter, retweet itu menjadi sangat, sangat berharga — terutamanya jika apa yang anda kongsi lebih berkaitan dengan berita, lebih berkaitan dengan masa nyata. Sekiranya anda perlu menggerakkan lalu lintas dengan cepat, anda mungkin menginginkan bahagian di retweet dan bukannya bahagian Facebook yang mungkin memerlukan masa yang sangat lama untuk membuahkan hasil.

WHC: Berapa kerap anda mesti membuat siaran setiap hari di media sosial? Adakah baik untuk membuat retweet entri yang sama pada masa yang berlainan?

MSR: Ya, betul! Fikirkan mengenainya. Pertama sekali bahawa tweet hanya 140 watak. Dan bergantung pada seberapa aktif khalayak anda — saya pasti anda telah melihat suapan Twitter yang benar-benar berjalan lebih cepat daripada yang anda dapat membacanya. Jumlah masa tweet kecil itu berada di depan wajah beberapa orang mungkin lebih pendek daripada sekejap jari. Oleh itu, sememangnya ada baiknya tweet perkara itu berulang-ulang sepanjang hari. Sekiranya anda mempunyai khalayak yang besar, kemungkinan besar penonton tersebar di kawasan geografi yang luas dan mereka semua tidak akan berada di Twitter pada masa yang sama.

WHC: Adakah alat media sosial yang anda cadangkan untuk digunakan oleh orang lain? Adakah anda suka Hootsuite?

MSR: Saya suka Hootsuite. Ini bukan urusan saya sekarang, tapi itu kerana saya rela meletakkan sedikit wang di sebalik apa yang saya lakukan. Saya suka SproutSocial untuk pelaporannya dan juga aspek kempennya untuk berkongsi di pelbagai saluran. Namun untuk Twitter khususnya, saya sangat menyukai TweetDeck. Sudah ada selama-lamanya. Ia tidak melakukan banyak perkara, tetapi apa yang dilakukannya benar-benar baik. Oleh itu, dalam membandingkan apa yang mungkin saya gunakan untuk Hootsuite, saya lebih suka menggunakan TweetDeck ketika datang ke Twitter. Dan kemudian, saya juga suka Buffer hanya untuk memilih dan berkongsi.

WHC: Semua orang selalu tertanya-tanya mengenai laman media sosial besar seterusnya. Adakah terdapat sesuatu di cakrawala yang anda lihat sebagai raksasa seterusnya ketika datang ke media sosial atau adakah Facebook dan Twitter akan terus menguasai?

MSR: Pinterest semakin kuat. Sejujurnya saya tidak akan mengira beberapa orang baru untuk bertanding seperti Periscope dan MeerKat. Saya rasa apa yang ada di cakerawala adalah semakin banyak kandungan video, dan semakin banyak alat kecil, sedikit barang poket yang membolehkan jenama, penyokong, pengguna sehari-hari biasa, membuat dan berkongsi kandungan video dengan lebih mudah. Video sosial pasti akan menjadi perkara yang akan muncul.

Dengarkan wawancara lengkap dengan Michelle mengenai episod podcast kami ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector