SiteGround vs Wix (Mei 2020) – “Inilah Pengambilan Saya …”

laman web-vs-wix


Bagaimana perbandingan SiteGround dengan Wix? Perbandingan antara rancangan hosting web tradisional dan pakej pembangun laman web melihat kepada rancangan Hosting Terurus SiteGround berbanding rancangan pembangun laman web Wix.

SiteGround vs Wix Untuk Blog

Bagi blogger, SiteGround pastinya merupakan pilihan yang lebih baik di sini. Dengan SiteGround, anda mendapat ciri hosting WordPress terkelola dengan harga hosting bersama. SiteGround disyorkan oleh WordPress.org dan merupakan salah satu hos web terbaik yang saya gunakan untuk laman WordPress. Dengan teknologi SuperCacher SiteGround, blog WordPress anda akan dimuat dengan pantas.

Walaupun anda dapat menambahkan blog ke laman web Wix dengan aplikasi blog mereka, ada sebab mengapa WordPress adalah platform paling popular di web. Untuk blog, SiteGround adalah pemenang.

SiteGround vs Wix Untuk Laman Web eCommerce

Seperti yang telah kita lihat dengan beberapa perbandingan Wix kami yang lain, ketika anda memutuskan antara rancangan hosting web dan rancangan pembangun laman web, pertukaran besar adalah fleksibiliti dan kawalan berbanding kemudahan dan cepat. Dengan SiteGround, anda boleh memilih untuk menggunakan salah satu daripada banyak aplikasi eCommerce yang terdapat di cPanel. Anda juga boleh memilih untuk menggunakan sistem pengurusan kandungan seperti WordPress dan menambahkan komponen eCommerce melalui WooCommerce. Pilihan ini memberi anda kenderaan penjualan dalam talian yang hebat, namun ia lebih sukar untuk digunakan jika anda tidak mempunyai pengalaman eCommerce.

Dengan Wix, anda boleh memilih pakej Laman Web eCommerce mereka yang merangkumi semua yang anda perlukan untuk membina laman web eCommerce anda dengan lebih cepat dan mudah. Kerana laman web kedai dalam talian Wix anda merangkumi ciri seperti keranjang belanja, proses pembayaran, penghantaran, dan lain-lain, ini menjadikan proses membuat laman web eCommerce lebih mudah.

SiteGround vs Wix Untuk Laman Web Perniagaan Kecil

Untuk laman web bukan eCommerce, terdapat juga pertukaran yang anda miliki dengan laman web kedai dalam talian. Menggunakan rancangan hosting web tradisional seperti dari SiteGround membolehkan anda lebih banyak pilihan untuk membuat laman web perniagaan anda. Dan juga lebih menjimatkan kerana pakej hosting web anda merangkumi banyak ciri yang perlu anda bayar dengan Wix. Saya juga lebih suka kelajuan dan prestasi laman web yang anda dapat dari SiteGround.

Sekali lagi, kelebihan dengan Wix ialah anda dapat membuat laman web perniagaan anda dengan lebih cepat dan mudah. Bagi pemula atau mereka yang memerlukan laman web yang lebih asas untuk perniagaan mereka, Wix adalah pilihan yang lebih baik.

Sekiranya laman web perniagaan anda akan merangkumi kandungan yang besar di mana pemilikan dan kawalan akan menjadi lebih penting, maka saya akan mengesyorkan pergi dengan SiteGround.

Perbandingan SiteGround vs Wix

CiriSiteGroundWix
Pembuatan Laman Web MudahBintang Ciri
Kelajuan Laman WebBintang Ciri
SumberBintang Ciri
Keselamatan TapakBintang Ciri
Sokongan penggunaBintang Ciri
KebolehpindahanBintang Ciri
NilaiBintang Ciri

Tapak Tapak
Tapak Tapak
$ 5.95 bln.
Trafik Tidak Terukur
Laman Web Tanpa Had
Ruang Web 20GB
Sandaran Data Percuma
Storan SSD
E-mel Tanpa Had
Pangkalan Data Tanpa Had
SuperCacher
Sijil SSL percuma
CDN Cloudflare percuma
Sokongan Premium
Kemas kini Auto WordPress
Jaminan Pulangan Wang 30 Hari perbandingan wix
Wix
$ 8.50 bln.
Lebar Jalur 20GB
Storan 20GB
Domain Percuma
Kedai atas talian
Baucar Iklan $ 300
Pembina Bentuk
Penggalak Laman web

Kelebihan dan kekurangan

Tapak Tapak
Kelebihan Menggunakan SiteGround

 • Pakej Laman Web Lengkap
 • Pilihan Aplikasi Laman Web yang luas
 • Ciri Hosting Terurus Disediakan
 • Sokongan Responsif Hebat melalui Telefon, E-mel dan Sembang Langsung
 • Lebih Banyak Kawalan ke atas Laman Web Anda
 • Mampu Memindahkan Laman Web Anda ke Tempat Lain jika Perlu
 • Peningkatan Teknologi Berterusan

Kelemahan Menggunakan SiteGround

 • Memerlukan sedikit masa lagi untuk mendapatkan laman web anda dalam talian
 • Memerlukan Lebih Banyak Usaha di Sisi Anda

Klik Di Sini untuk Maklumat Lebih Lanjut di SiteGround

perbandingan wix
Kelebihan Menggunakan Wix

 • Penyediaan Laman Web yang Pantas dan Mudah
 • Pembuatan Laman Web eCommerce yang lebih mudah
 • Termasuk Fungsi yang Disesuaikan untuk Perniagaan
 • (Fotografi, Restoran, Penginapan)
 • Termasuk Gambar Foto Saham Profesional

Kelemahan Menggunakan Wix

 • Anda Terikat dengan Ekosistem Wix
 • Tidak banyak sumber yang disertakan
 • Pilihan Lebih Terhad
 • Akses Sokongan Pelanggan Tidak Bagus

Syor

SiteGround pastinya merupakan salah satu syarikat hosting web kegemaran kami. Mereka sentiasa berusaha untuk menyediakan teknologi yang paling inovatif dengan perkhidmatan hosting mereka. Mereka sangat sesuai jika anda merancang untuk menggunakan sistem pengurusan kandungan seperti WordPress, Joomla, atau Drupal untuk membuat laman web anda. Dengan SiteGround, anda mendapat pakej hosting web lengkap yang juga membolehkan anda membuat banyak laman web jika diperlukan.

Biasanya, kami akan menunjukkan bahawa Wix adalah pilihan yang lebih baik bagi mereka yang kurang pengalaman web. Namun, kerana SiteGround menyediakan perkhidmatan hosting yang dikendalikan seperti kemas kini automatik dan sandaran harian — digabungkan dengan beberapa sokongan pelanggan terbaik yang anda dapat dari host web — ini adalah kisah yang berbeza di sini.

Untuk perbandingan ini, dalam kebanyakan kes, kami mengesyorkan SiteGround.

Lihat penilaian ulasan kami untuk SiteGround di bawah:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map