Pogled iznutra u podatkovni centar InMotion Hosting-a

InMotion hosting centar podataka


Za neke ljude, web hosting tvrtka je proizvoljan ili odvojen entitet koji na neki način omogućuje vašoj web stranici da bude dostupna online u cyberspaceu. Pretpostavljaju da ima nekih računala i podržavaju ljude da nekako dovrše posao. Svakako, tehničare poput takvih stvari, ali možda bismo svi trebali više razmisliti o onome što se događa iza kulisa. Kako zapravo izgleda podatkovni centar web hosting tvrtke i kako stvarno funkcionira?

Nedavno sam imao privilegiju pogledati kulise iza obilaska InMotion hosting centar podataka u Los Angelesu, CA. Bilo je nevjerojatno iskustvo vidjeti stvarne matice i vijke koji snabdevaju web lokacije njihovih kupaca. Oduvijek sam smatrao InMotion najboljim izborom za poslovni web hosting od kada sam se prvi put prijavio kao kupac 2009. godine. A nakon što sam obišao njihov najsuvremeniji centar podataka, zasigurno mogu vidjeti zašto i kako InMotion Hosting može pružiti vrhunski web hosting za sve svoje kupce.

Serveri podataka InMotion

Prvo, postoji više slojeva sigurnosti. Ulazak u zgradu zahtijeva prijavu i pregled, a sav se hardver čuva u dobro osiguranom području. Potpuno me raznio veliki broj poslužitelja u cijelom objektu. Dobro sam pogledao i namjenske i zajedničke hosting servere. Sav hardver se ažurira s novim strojevima koji se instaliraju po potrebi.

Zapravo, u mom posjetu bilo je gomila novih računala spremnih za nepakiranje i postavljanje.

InMotion Data Center Novi poslužitelj

Vrlo je očito da InMotion vjeruje u najbolju moguću opremu za svoje kupce. Među poslužiteljima na vrhu podataka u podatkovnom centru su Dell R720 serije i T420 strojevi.

InMotion centar za podatke Dell Server

Čak sam pogledao i jedan od novih poslužitelja s dvostrukim procesorima (E5-2430 Xeon) i 2TB tvrdog diska koji radi na RAID-u (1-5-10). Navedeni strojevi mogu potencijalno imati i do nekoliko terabajta memorije. Za one koji nisu u hardverskim specifikacijama, kažem samo da su svi serveri koje sam vidio u InMotion-ovom podatkovnom centru bili impresivni i više nego sposobni stvoriti sjajne rezultate za vaše web stranice.

Dual procesorski poslužitelj podataka InMotion

Bilo koji kvalitetan podatkovni centar mora osigurati optimalnu opskrbu energijom za održavanje i pravilno hlađenje svih svojih poslužitelja. Opet mi je data prilika da vidim kako sve to funkcionira u InMotionu. Oni ne samo da imaju napajanje UPS-a za hitne slučajeve za privremene prekide ili prekide rada, već imaju i ogromne rezervne generatore ispod zgrade koji mogu pokriti produženi gubitak energije.

Sigurnosna kopija podataka InMotion Data Center

Ohladivo, postoje ogromne Emerson mrežne jedinice za hlađenje napajanja smještene u cijelom pogonu za održavanje optimalne temperature od 68 do 70 stupnjeva – što osigurava da unutarnja temperatura njihovih računala nikad ne pređe 85 stupnjeva.

Hladnjaci centra za podatke InMotion

Dok se InMotion neprestano nadograđuje i poboljšava svoje poslužitelje, ne morate brinuti da su podaci s bilo kojeg zamijenjenog računala ugroženi. Jedan od zgodnih strojeva koji moram vidjeti je degausser tvrdog diska koji koriste za brisanje i uništavanje pogona sa starih računala. Prilikom nadogradnje servera, stari tvrdi diskovi izvlače se i ubacuju u ovaj poseban stroj koji djeluje kao magnetizer i u potpunosti briše sve podatke s pogona i čini ga neupotrebljivim.

Degausser centar podataka InMotion

Prije sam pisao o tehnologiji Max Speed ​​Zone InMotion Hostinga i tome kako su brzine moje web stranice uvijek bile izvrsne. InMotion-ov podatkovni centar iz Los Angelesa idealno je smješten tik do jednog Wilshirea – čvorišta za većinu veza na Zapadnoj obali. Oni također imaju još jedan podatkovni centar na Istočnoj obali koji im omogućava korištenje njihove Max Speed ​​Zone tehnologije. Ne čudi stoga što je njihova brzina mreže jedna od najbržih među web domaćinima.

InMotion poslužitelji podatkovnih centara za hosting

Pogled u InMotion iza kulisa bio je vrlo informativno iskustvo, ali najbolje od svega, moj obilazak podatkovnog centra InMotion Hosting potvrdio mi je opredjeljenje za tri najvažnija pitanja koja klijenti imaju.

1. sigurnosti – InMotion Data Center nalazi se u vrlo sigurnoj zgradi. Nećete naći nijednog slučajnog ljudi koji luta po objektima. I dok sama zgrada ima obilje zaštitnih mjera; osim toga, poda podatkovnog centra opremljena je najsuvremenijom sigurnošću.

2. Vrhunski hardver – Bio sam vrlo impresioniran svim hardverom. Svi poslužitelji i ostala oprema izgledaju novo – ovdje nema zastarjelih strojeva. Specifikacije hardvera tvrtke InMotion među najboljima su. Zapravo sam pogledao neke od najnovijih namjenskih i zajedničkih poslužitelja koji se testiraju i spremni za upotrebu, kao i neke potpuno nove poslužitelje u kutiji koji će se uskoro staviti u proizvodnju.

3. Zaštita podataka & Dostupnost mreže – Data centar ima obilje hladnjaka za održavanje temperature na optimalnim razinama za sve poslužitelje. Hitna snaga baterije kao i dizelski generatori osiguravaju kontinuirano radno vrijeme.

Posebna zahvala osobama InMotion Hostinga što su mi omogućili obilazak podatkovnog centra West Coast u Los Angelesu, CA.

2015 Update

InMotion hosting centar podataka 2015
Od moje prve posjete InMotion Hosting Data Centru učinili su nekoliko značajnih poboljšanja, uključujući:

 • Proširenje objekta Data Data
 • Implementacija DDoS sustava zaštite
 • Vlaknasti optički kablovski sustav kapaciteta 43 TB sec. Prijenos podataka
 • Uključivanje čvrstih pogona u njihove poslužitelje

Pogledajte Moj pregled podataka centra za hosting za InMotion za 2015. ovdje

InMotion hosting preko 50 posto popusta

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map