Интервју: Сунил Сакена, домаћин за ИнМотион хостинг

Сунил Сакена суоснивач ИнМотион хостинга


Од свог оснивања 2001. године, ИнМотион Хостинг многи су оценили као једног од најбољих провајдера веб хостинга – посебно за пословне веб локације. Са седиштем у Лос Анђелесу, Калифорнија, и са дата центрима на западној и источној обали, могу се наћи на врху многих најбољих веб хостинг листа.

Као клијент сам од 2009. године, лично сам доживео изванредну услугу и подршку ИнМотион Хостинг-а. Недавно сам имао прилику да разговарам са суоснивачем и ЕВП-ом ИнМотион хостинга, Сунил Сакена. Заиста сам хтео да се опћенито заузмем за индустрију веб хостинга – и шта ИнМотион има за будућност.

Веб хостинг хостинг: Као што смо започели у новој години, шта ви видите као највећи изазов за веб хостинг компаније и који су неки од циљева ИнМотион Хостинга??

Сунил Сакена: Неки од већих изазова за веб хостинг простор уопште су сигурни да се са технолошког становишта прилагођавамо, рекао бих, новијим потребама купаца. Тако је, на пример, једна ствар коју смо идентификовали у 2013. години и спровели током 2014. године била да осигурамо да имамо ССД-ове и неке брже послужитеље за своје клијенте. Јер као што већина потрошача сада зна, ствари морају тећи брзо, ствари се морају одвијати ефикасно и стално морају радити. Дакле, открили смо да су технолошке промене попут ССД-а, али и уношење још неких промена у неке од наших функција, заиста помогле нашим купцима – који су у већини случајева власници предузећа – заиста повести своје пословање на нови ниво.

ВХЦ: У последње време, пар услуга које неке хостинг компаније промовишу су управљани ВордПресс планови за хостинг и мреже за испоруку садржаја. Хоће ли ИнМотион у скорој будућности понудити било који од ових?

СС: Заправо смо већ управљали ВордПресс хостингом преко онога што се зове наш тим за управљане услуге. Дакле, не спајамо га попут неких других провајдера, али оно што радимо је да имамо посвећен тим људи који не само да ће управљати ВордПресс хостингом за вас – већ и уопште управљати хостингом. Дакле, често се дешава да неке веће организације дођу до нас и кажу: “У реду, требате да конфигуришете ова три одређена наменска сервера на одређени начин тако да смо спремни за вести”, или нешто слично то. Дакле, наш управљани тим то може.

А [што се тиче] ЦДН провајдера, ми ћемо ове године заправо имплементирати нешто што је ближи однос са неким од других добављача вани.

ВХЦ: Шта бисте рекли су 3 најбоље ствари које разликују ИнМотион Хостинг од осталих компанија које пружају услуге веб хостинга?

СС: Као и увек од дана када смо започели, најважнија ствар за нас је служба за кориснике и подршка. Имамо веома важан скуп основних вредности којих се сви у организацији, од самог себе, па све до најновијих запослених поштују и живе. Поред тога, важно је да наставимо да радимо на корисничком искуству. Јер, иако је веб хостинг и даље веб хостинг, он је сада другачији него прије три године – и биће другачији три године од сада. Дакле, посједовање тима за искуство купца помаже нам да схватимо шта су потребе клијента и [знајући] које су те промене потребе, за нас је врло важно. И на крају, ради се о пружању одговарајућих производа за наше пословне купце и [помагању] нашим купцима да успеју. Дакле, поново радимо са ВордПресс-ом, али и излазимо са неким новим алатима за прављење веб локација – а затим и на вишој страни, обезбеђујући да наши наменски сервери, наше препродавачке платформе и наш ВПС хостинг сервисирају потребе клијента како би могли бити успешан. Јер наша мантра у основи јесте: Када су наши купци успешни, ми смо успешни.

ВХЦ: Сигурност података постала је веома велико питање нарочито у последње време. Шта нам можете рећи о томе како ИнМотион хостинг настоји заштитити веб локације вашег купца?

СС: Имамо посвећен тим Систем Админс-а који свакодневно прегледава и прати наше мреже путем Нагиос-а, а такође су и на лицу места. Дакле, за разлику од можда неких других провајдера који или обоје [користе центар за колокацију] код другог добављача услуга или они само препродају хостинг услугу, ми заправо имамо своје наменске системске администраторе који су на лицу места 24/7 како би били сигурни да гледају сервере надгледајући их и затим проактивно бавећи се било каквим хаковима, проблемима или нечим сличним.

Уз то, касно смо уложили много новца у неки наш хардвер. Тако смо, на пример, имплементирали два врло звучна и робусна система за ублажавање ДДоС-а како у нашим центрима података на источној обали, тако и на западној обали, што је било одлично. Дакле, можда ДоС напад који је осакаћен нашим веб серверима пре годину и по дана није ништа друго доли графички приказ на графу..

ВХЦ: Цлоуд хостинг постао је још једна врућа тема. Какве су ваше мисли о облаку и хоће ли ИнМотион у будућности пружати услуге у облаку?

СС: Цлоуд хостинг је врло врућ! Мислим да сви желе да имају облак. Мислим да неки желе облак, али нису сигурни шта је облак. Излазит ћемо с властитим голим металним облаком крајем 2015. године. [За] пуно наших купаца који користе нашу ВПС технологију, технологија виртуализације која стоји иза нашег ВПС-а је на неки начин врло слична облаку. Али, пред крај године имаћемо наменски облачни производ.

ВХЦ: Гледајући даље низ пут, где видите индустрију у наредних пет или десет година? Видите ли већу експанзију међу компанијама за веб хостинг или можда консолидацију броја веб хостова који су доступни потрошачима?

СС: Било је доста консолидације међу неким већим компанијама вани. Вјерујем да ће бити више консолидације, као и ако гледамо 2016., 2017., а шта не. А они који су у стању да се непрестано развијају и пруже најбољу могућу услугу и искуство својим клијентима ће добро проћи. А мислим да ће и остали морати да прегледају црева и видеће шта им је важно.

За више информација о ИнМотион хостингу погледајте следеће сродне постове:

ИнМотион хостинг преглед

Поглед изнутра у центар података података ИнМотион Хостинг-а

Веб хостинг Јужне Калифорније

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector