Поглед изнутра у центар података података ИнМотион Хостинг-а

ИнМотион Хостинг Дата Центер


За неке људе, веб хостинг компанија је произвољан или одвојен ентитет који некако омогућава да ваша веб локација буде доступна на мрежи у циберспацеу. Претпостављају да има неких рачунара и подржавају људе да некако посао доврше. Наравно, техничаре попут таквих ствари, али можда бисмо сви требали више размислити о ономе што се дешава иза кулиса. Како изгледа центар података за веб хостинг компанију и како стварно функционише?

Недавно сам имао привилегију да ме разгледа закулисно са турнејом по ИнМотион Хостинг Дата Центер у Лос Ангелесу, ЦА. Стварно искуство да се виде стварни навртке и вијци који напајају веб странице њихових купаца. Одувек сам сматрао да је ИнМотион најбољи избор за пословни веб хостинг од када сам се први пут пријавио као клијент 2009. године. И након што сам обишао њихов најсавременији центар података, сигурно могу видети зашто и како ИнМотион Хостинг може да пружи врхунски веб хостинг за све њихове купце.

Сервери података ИнМотион Дата

Прво, постоји више слојева сигурности. Улазак у зграду захтева пријављивање и преглед и сав хардвер се чува у добро обезбеђеном месту. Био сам потпуно отпухан од стране великог броја сервера широм објекта. Добро сам погледао и посвећене и заједничке хостинг сервере. Сав хардвер се ажурира с новим машинама које се инсталирају по потреби.

У ствари, током моје посете било је гомила нових рачунара спремних за непакирање и постављање.

Нови сервер ИнМотион Дата Центер-а

Веома је очигледно да ИнМотион верује да имају најбољу могућу опрему за своје купце. Међу серверима на крају рачунара су Делл Р720 серија и Т420 машине.

ИнМотион Дата Центер Делл Сервер

Чак сам погледао и један од нових сервера са двоструким процесорима (Е5-2430 Ксеон) и 2ТБ хард дисковима који раде на РАИД-у (1-5-10). Ове машине такође могу имати меморију до терабајта. За оне од вас који не поседују спецификације хардвера, реците само да су сви сервери које сам видео у ИнМотион-овом центру података били импресивни и више него способни да дају сјајне резултате за ваше веб локације.

Дуал Процессор Сервер ИнМотион Дата Центер

Сваки квалитетан дата центар треба да осигура да постоји оптимално снабдевање енергијом како би се ствари одржавале и правилно хладило за све њихове сервере. Опет ми је дата прилика да тачно видим како све то функционише у ИнМотион-у. Они не само да имају напајање УПС-а за хитне случајеве за привремена искључења или прекиде рада, већ имају и масивне резервне генераторе испод зграде који могу покрити продужени губитак струје.

Резервно напајање ИнМотион Дата Центер-а

Охладиво, постоје огромне Емерсон мрежне јединице за хлађење напајања постављене у целом објекту ради одржавања оптималне температуре од 68 до 70 степени – што обезбеђује да унутрашња температура рачунара никада не пређе 85 степени.

Хладњаци центра за податке ИнМотион

Иако ИнМотион непрестано надограђује и уноси побољшања на своје сервере, не морате бринути да су подаци са било ког замењеног рачунара угрожени. Једна од згодних машина коју морам да видим је средство за уклањање чврстог диска који користе за брисање и уништавање драјвова са старих рачунара. Приликом надоградње сервера, стари чврсти дискови се ваде и стављају се у ову специјалну машину која делује као магнетизер и у потпуности брише све податке са диска и чини га неупотребљивим.

Дегауссер центар података за ИнМотион

Раније сам писао о технологији Мак Спеед Зоне ИнМотион Хостинг-а и томе како су брзине мојих веб локација увек биле одличне. ИнМотион-ов центар података из Лос Анђелеса идеално је смјештен тик до једног Вилсхиреа – чворишта за већину веза на Западној обали. Они такође имају још један податковни центар на Источној обали који им омогућава коришћење њихове Мак Спеед Зоне технологије. Стога не чуди што је брзина њихове мреже једна од најбржих међу веб домаћинима.

ИнМотион послужитељи податковних центара за хостинг

Поглед у ИнМотион иза кулиса био је врло информативно искуство, али најбоље од свега, мој обилазак ИнМотион Хостинг дата центра потврдио ми је посвећеност трију најважнијих брига купаца.

1. Сигурност – ИнМотион центар података налази се у врло сигурној згради. Нећете наћи случајне људе који лутају по објектима. И док сама зграда има обиље заштитних мјера; осим тога, пода центра података опремљена је врхунском сигурношћу.

2. Топ Енд Хардваре – Био сам импресиониран свим хардвером. Сви сервери и друга опрема изгледају ново – овде нема застарелих машина. Спецификације хардвера компаније ИнМотион су међу најбољима. У ствари, погледао сам неке од најновијих наменских и дељених сервера који се тестирају и спремни за употребу, као и неке потпуно нове боксерске сервере који ће ускоро бити пуштени у производњу.

3. Заштита података & Доступност мреже – Дата центар има обиље хладњака за одржавање температуре на оптималним нивоима за све сервере. Снага батерије у нужди, као и дизел-генератори, осигуравају континуирано радно вријеме.

Посебна захвала људима из ИнМотион Хостинг-а што су ми омогућили обилазак податковног центра Вест Цоаст у Лос Ангелесу, ЦА.

2015 Упдате

ИнМотион Хостинг Дата Центер 2015
Од моје прве посете ИнМотион Хостинг Дата Центру, направили су неколико значајних унапређења, укључујући:

 • Проширење објекта података
 • Примена ДДоС система заштите
 • Системи кабловских оптичких влакана капацитета 43 ТБ сец. Пренос података
 • Укључивање чврстих уређаја у своје сервере

Погледајте Преглед 2015 ИнМотион хостинг центар података

ИнМотион хостинг преко 50 посто попуста

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map