Интервю: Sunil Saxena от хостинг на InMotion

Sunil Saxena Съосновател на хостинг InMotion


От създаването си през 2001 г. InMotion хостинг е високо оценен от мнозина като един от най-добрите доставчици на уеб хостинг услуги – особено за бизнес уеб сайтове. Базиран в Лос Анджелис, Калифорния, и с центрове за данни както на западното, така и на източното крайбрежие, те могат да бъдат намерени в началото на много списъци с най-добрите уеб хостинг.

Като клиент сам от 2009 г., аз лично изпитах изключителното обслужване и поддръжка на InMotion Hosting. Наскоро имах възможност да разговарям със Съоснователя и EVP на InMotion хостинг, Sunil Saxena. Наистина исках да участвам в индустрията за уеб хостинг като цяло – и какво InMotion има в бъдеще.

Уеб хостинг котка: Като стартираме нова година, какво виждате като най-големите предизвикателства за уеб хостинг компаниите и какви са някои от целите на InMotion хостинг?

Sunil Saxena: Някои от по-големите предизвикателства за уеб хостинг пространството като цяло са да се уверим, че от технологична гледна точка се адаптираме към, бих казал, по-новите нужди на клиентите. Така например, едно нещо, което идентифицирахме през 2013 г. и внедрихме през 2014 г., беше да се уверим, че имаме SSD дискове и някои по-бързо работещи сървъри за нашите клиенти. Защото както повечето потребители знаят сега, нещата трябва да вървят бързо, нещата трябва да вървят ефективно и те трябва да работят през цялото време. И така, установихме, че с технологични промени като SSD, но и с някои допълнителни промени в някои от нашите функции, това наистина помогна на нашите клиенти – които в по-голямата си част са собственици на бизнес – наистина да изведат бизнеса си на следващото ниво.

WHC: Напоследък няколко услуги, които някои хостинг компании промотират, са управлявани хостинг планове за WordPress и мрежи за доставка на съдържание. Ще предложи ли InMotion някое от тези в близко бъдеще?

SS: Всъщност ние управлявахме хостинг на WordPress вече чрез това, което се нарича нашия екип за управлявани услуги. Така че ние не го свързваме като някои от другите доставчици, но това, което правим е, че всъщност имаме специализиран екип от хора, които не само ще управляват хостинг на WordPress за вас, но и управляват хостинг като цяло. Така че често пъти това, което ще се случи е, че някои по-големи организации ще дойдат при нас и ще кажат: „Добре, ние трябва да конфигурирате тези три конкретни специализирани сървъра по определен начин, така че да сме готови за новинарско шоу“ или нещо подобно че. Така че, нашият управляван екип може да направи това.

И [що се отнася до] доставчиците на CDN, ние всъщност ще реализираме нещо тази година, което е в по-близки отношения с някои от другите доставчици там.

WHC: Какво бихте казали са топ 3 неща, които отличават InMotion хостинг от останалите уеб хостинг компании?

SS: Както винаги от деня, в който започнахме, нашето обслужване и поддръжка на клиенти е най-важното за нас. Имаме много важен набор от основни ценности, които всеки в организацията от себе си до най-новите наеми се придържа и живее. В допълнение към това е важно да продължим да работим върху клиентското преживяване. Защото, въпреки че уеб хостингът все още е уеб хостинг, той е много по-различен, отколкото преди три години – и ще бъде много различен три години от сега. Така че наличието на екип за опит с клиенти ни помага да разберем какви са нуждите на клиента и [знаейки] какви са тези променящи се нужди, е много важно за нас. И накрая, става въпрос за осигуряване на подходящи продукти за нашите бизнес клиенти и [подпомагане] на нашите клиенти да успеят. И така, отново да работим с WordPress, но също така да излезем с някои нови инструменти за изграждане на сайтове – а след това и от по-горния край, като се уверим, че нашите специализирани сървъри, реселърски платформи и VPS хостинг обслужват нуждите на клиента, за да могат да бъдат успешен. Тъй като нашата мантра е: Когато нашите клиенти са успешни, ние сме успешни.

WHC: Сигурността на данните се превърна в много голям проблем особено напоследък. Какво можете да ни кажете как InMotion хостинг се стреми да защити уебсайтовете на вашия клиент?

SS: Ние имаме специализиран екип от системни администратори, които гледат и наблюдават нашите мрежи по всяко време през Nagios и всъщност също са на място. Така че за разлика от може би някои други доставчици, които или коло [използват колокационен център] с друг доставчик на услуги, или всъщност просто препродават хостинг услуга, ние всъщност имаме собствени специализирани системни администратори, които са на място 24/7, за да сме сигурни, че гледат сървърите като ги наблюдавате и след това активно се справяте с всякакви хакове, проблеми или нещо подобно.

Освен това, ние инвестирахме доста пари в част от нашия хардуер от късно. Така че, например, внедрихме две много здрави и стабилни системи за смекчаване на DDoS както в източните ни, така и в източните крайбрежни центрове за данни, което беше чудесно. Така че, може би DoS атаката, която беше осакатяваща нашите уеб сървъри преди година и половина, не е нищо повече от пробив на графика в този момент.

WHC: Облачният хостинг се превърна в друга гореща тема. Какви са вашите мисли за облака и дали InMotion ще предоставя облачни услуги в бъдеще?

SS: Облачният хостинг е много горещ! Мисля, че всеки иска да има облака. Мисля, че някои хора искат облака, но не са сигурни какъв е облакът. Ще излезем със собствения си облак от голи метали към края на 2015 г. [За] много от нашите клиенти, които използват нашата VPS технология, технологията за виртуализация зад VPS е в известен смисъл много облачна. Но ние ще имаме специален облачен продукт към края на годината.

WHC: Гледайки по-нататък по пътя, къде виждате индустрията през следващите пет или десет години? Виждате ли повече разширяване сред уеб хостинг компаниите или може би консолидация в броя на уеб хостове, достъпни за потребителите?

SS: Имаше доста консолидация сред някои от по-големите компании навън. Вярвам, че ще има повече консолидация, както и да гледаме 2016, 2017 и какво ли още не. А тези, които са в състояние непрекъснато да се развиват и да предоставят възможно най-доброто обслужване и опит на своите клиенти, ще се справят добре. И мисля, че останалите ще трябва да направят проверка на червата и да видят какво е важно за тях.

За повече информация относно InMotion хостинг, вижте тези свързани публикации:

InMotion хостинг преглед

Поглед отвътре към центъра за данни на хостинга на InMotion

Уеб хостинг в Южна Калифорния

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map