Поглед отвътре към центъра за данни на хостинга на InMotion

Център за данни за хостинг на InMotion


За някои хора уеб хостинг компания е произволно или обособено образувание, което по някакъв начин позволява на вашия уеб сайт да бъде достъпен онлайн в киберпространството. Те предполагат, че има някои компютри и поддържат хората по някакъв начин да свършат работата. Разбира се, технологичните отрепки харесват този вид неща, но може би всички трябва да обмислим повече какво се случва зад кулисите. Как всъщност изглежда центърът за данни на уеб хостинг компания и как всъщност функционира?

Наскоро имах привилегията да разгледам зад кулисите с обиколка на Център за данни за хостинг на InMotion в Лос Анджелис, Калифорния. Да бъдеш в състояние да видиш действителните гайки и болтове, които захранват уебсайтовете на техните клиенти беше страхотно изживяване. Винаги съм считал InMotion за най-добрият избор за бизнес уеб хостинг, тъй като за първи път се регистрирах като клиент през 2009 г. И след като обиколих техния най-съвременния център за данни, със сигурност мога да видя защо и как InMotion хостинг е в състояние да предостави топ уеб хостинг за всички техни клиенти.

InMotion сървъри за данни

Първо, има няколко слоя на сигурност. Влизането в сградата изисква проверка и проверка и целият хардуер се съхранява в добре защитена зона. Бях напълно взривен от огромния брой сървъри в цялото съоръжение. Разгледах отблизо както специалните, така и споделените хостинг сървъри. Целият хардуер се актуализира, като при необходимост се инсталират нови машини.

Всъщност, при моето посещение имаше куп нови компютри, готови да бъдат некомплектирани и настроени.

InMotion Data Center Нов сървър

Много е очевидно, че InMotion вярва в това да имат най-доброто възможно оборудване за своите клиенти. Сред най-горните сървъри в центъра за данни са серията Dell R720 и машините T420.

InMotion Data Center Dell Server

Дори погледнах вътре в един от новите сървъри с двойни процесори (E5-2430 Xeon) и 2TB твърди дискове, работещи с RAID (1-5-10). Тези машини също могат потенциално да имат до терабайт памет. За тези от вас, които не са в хардуерни спецификации, само да кажа, че всички сървъри, които видях в центъра за данни на InMotion, бяха впечатляващи и повече от способни да дадат страхотни резултати за вашите уебсайтове.

Двоен процесор сървър на центъра за данни InMotion

Всеки качествен център за данни трябва да гарантира, че има оптимално захранване, за да поддържа нещата работещи и подходящо охлаждане за всичките им сървъри. Отново ми се даде възможност да видя как точно работи всичко това в InMotion. Те не само имат аварийно захранване на UPS батерията за временни прекъсвания или прекъсвания, но също така имат някои масивни резервни генератори под сградата, които могат да покрият продължителна загуба на мощност.

Резервно захранване на центъра за данни InMotion

Охлаждащо, има огромни агрегати за захранване на мрежата Emerson Network, разположени в цялото съоръжение, за да поддържат оптимална температура от 68 до 70 градуса – което гарантира, че вътрешната температура на техните компютри никога не надвишава 85 градуса.

Охладители за центрове за данни InMotion

Въпреки че InMotion непрекъснато се обновява и прави подобрения на сървърите си, не е нужно да се притеснявате за компрометиране на данни от някой от заменените компютри. Една от готините машини, която трябваше да видя, беше дегаузерът на твърдия диск, който използват за изтриване и унищожаване на дисковете от старите компютри. Когато обновявате сървърите, старите твърди дискове се изтеглят и се поставят в тази специална машина, която действа като магнетизатор и напълно изтрива всички данни от устройството и го прави неизползваем.

Degausser Център за данни на InMotion

Писах преди за технологията Max Speed ​​Zone на InMotion Hosting и как скоростите на моя уебсайт винаги са били отлични. Центърът за данни на Лос Анджелис на InMotion е идеално разположен точно до One Wilshire – центърът за повечето връзки на Западното крайбрежие. Те имат и друг център за данни на Източното крайбрежие, който им позволява да използват своята технология Max Speed ​​Zone. Не е изненада, че скоростта на мрежата им е една от най-бързите сред уеб хостовете.

InMotion хостинг сървъри на центрове за данни

Погледът зад кулисите на InMotion беше много информативно изживяване, но най-доброто от това, че моята обиколка на центъра за данни на хостинг InMotion ми потвърди ангажимента си към три от най-важните притеснения, които клиентите имат.

1. Сигурност – Центърът за данни InMotion се намира в много защитена сграда. Няма да намерите произволни хора, които се скитат из съоръженията. И докато самата сграда има много защитни мерки; освен това етажът на центъра за данни е оборудван със съвременна сигурност.

2. Хардуер от най-горния край – Бях много впечатлен от целия хардуер. Всички сървъри и друго оборудване изглеждат нови – тук няма остарели машини. Хардуерните характеристики на InMotion са сред най-добрите там. Всъщност разгледах някои от най-новите специализирани и споделени сървъри, които се тестват и подготвят за употреба, както и някои чисто нови боксови сървъри, които скоро ще бъдат пуснати в производство.

3. Защита на данни & Наличност на мрежата – Центърът за данни има изобилие от охладители, за да поддържа температурата на оптимални нива за всички сървъри. Спешното захранване на батерията, както и дизеловите генератори гарантират непрекъснато време за работа.

Специални благодарности отправяме към хората от InMotion хостинг за това, че ми позволиха да обиколя центъра за данни на West Coast в Лос Анджелис, Калифорния.

Актуализация за 2015 г.

Център за данни за хостинг на InMotion 2015
От първоначалното ми посещение в центъра за данни на хостинг InMotion те направиха някои значителни подобрения, включително:

 • Разширяване на механизма за центрове за данни
 • Внедряване на система за защита на DDoS
 • Оптични кабелни системи с възможност за 43 TB сек. Предаване на данни
 • Включване на твърди дискове в техните сървъри

Вижте прегледа ми от Център за данни за хостинг на InMotion за 2015 г. тук

InMotion хостинг над 50 процента отстъпка

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map