Како израдити сигурносну копију ВордПресс странице

како да направите резервну копију свог вордпресс-сајта


Најбољи прекршај је добра одбрана. А у случају сигурности веб странице, најбоља одбрана је осигурати да подаци буду сигурносно копирани. Будући да је ВордПресс најпопуларнија платформа веб локација ових дана, не чуди што су ВордПресс веб локације често нападнуте. Ево неколико савета како да направите резервну копију своје ВордПресс странице и проверите да ли сте заштићени.

ВордПресс резервни додаци

Најлакши начин за прављење резервне копије своје ВордПресс странице је коришћење додатка и спољне услуге за извршавање сигурносних копија. Ја лично не користим ову методу. Међутим, ево два најпопуларнија резервна додатка за ВордПресс.

БацкупБудди—Омогућава вам да закажете аутоматско прављење резервних копија и меморисање података на месту.

ВордПресс Бацкуп у Дропбок—Омогућава вам да направите резервне копије и сместите ВордПресс локацију на свој Дропбок налог.

Иако су решења за резервне копије попут ових погодна, могу вас коштати и више новца.

Ручно прављење резервних копија

Супротно ономе што можда мислите, ручно прављење сигурносне копије своје ВордПресс странице у ствари није тако тешко и не треба превише времена. За своје веб странице, радије их направим сигурносно. Процес је једноставан и не кошта додатни новац да бисте извршили властите сигурносне копије.

Ручно сигурносно копирање ВордПресс веб локације укључује два корака: Израда сигурносне копије базе података плус ваше ВордПресс конфигурације и датотеке са садржајем. Ево начина извођења сопствене резервне копије ВордПресс-а помоћу цПанела. Увек препоручујем да кренете с цПанел веб хостом, осим ако се не одлучите за скупљи ВордПресс план хостинга који се управља премијом. цПанел нам је у већини случајева преферирани хостинг хостинг.

Израда сигурносне копије МиСКЛ базе података
цпанел-пхпмиадмин
За израду сигурносне копије базе података користите пхпМиАдмин.

Ако не знате коју базу података користи ваше веб место ВордПресс, можете да видите своју вп-цонфиг.пхп датотеку. Помичите се кроз датотеку док не видите изјаву која дефинира базу података која изгледа овако:
вордпресс-датабасе-наме

Једном када добијете име базе података, покрените пхпМиАдмин и одаберите ту базу података. Изаберите све табеле и кликните на дугме Извези на врху екрана. Затим кликните на опцију Цустом (Прилагођено) у методу Екпорт.
екпорт-вордпресс-база података

Потврдите избор у пољу за потврду Додај ДРОП ТАБЛЕ под Опцијама стварања објеката да спречите грешке ако вратите базу података и постоје постојеће табеле са истим именима.
бацкуп-вордпресс-база података

Затим само кликните тастер Го да бисте извезли и преузели копију своје базе података.

Израда резервних копија ваших ВордПресс датотека
цпанел-филе-манагер
Следећи корак је прављење резервне копије ваших ВордПресс конфигурацијских датотека и осталог садржаја (слике, додаци итд.). Можете користити ФТП или Филе Манагер у цПанелу. Лично, више волим Филе Манагер.

Ако сте инсталирали ВордПресс у поддиректоријум, можете једноставно копирати и преузети ту подмапу. Међутим, ако сте инсталирали ВордПресс у свој роот директориј, датотеке које требате да направите сигурносну копију обично ће бити у вашем директоријуму публиц_хтмл. Садржај ће изгледати овако:
бацкуп-ове-вордпресс-датотеке

Желите да направите сигурносну копију свих .пхп датотека и свих фасцикли. Ако су ваше датотеке велике, можете их компримовати у зип архиву и затим их преузети на рачунар.

За додатну заштиту сигурносних копија, копирајте базу података и ВордПресс датотеке на спољни медиј да бисте је сачували.

Сигурносне копије веб хостинга

а2 хостинг СитеГроунд

Коначно, као последња линија додатне безбедности или резервне копије, ваш план веб хостинга треба да садржи адекватну услугу прављења резервних копија и враћања за ваше веб локације ВордПресс. Претходно сам написао чланак у коме веб домаћини имају најбоље функције израде сигурносних копија и обнављања, тако да у овом тренутку нећу улазити у велике детаље (можете кликнути на линк на крају овог чланка да бисте видели детаље).

Као подсетник, не ослањајте се само на свој веб домаћин да бисте направили сигурносну копију веб локација. Увек изводите сопствене резервне копије података ручно или преко засебног сервиса за прављење резервних копија да бисте обезбедили да увек имате валидну копију своје ВордПресс веб локације за враћање.

За сада ћу вам само рећи да су по мом мишљењу два најбоља веб хостинг планова за израду сигурносних копија и обнављање података из СитеГроунд-а и А2 хостинга. Не само да пружају одличне сигурносне копије података, већ су и две најбоље хостинг компаније за ВордПресс. А2 хостинг пружа окружење за ВордПресс које је оптимизовано за брзину и сигурност. СитеГроунд нуди функције управљања ВордПресс хостингом по веома повољним ценама. И корисничка подршка у обе компаније је сјајна.

Кликните овде да бисте погледали Водич за резервне копије веб хостинга

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map