Panduan Hosting VPS

vps-web-hosting-panduan


VPS Hosting menyediakan sumber yang lebih baik dan lebih banyak kuasa daripada rancangan Shared Web Hosting. Dan, walaupun Virtual Private Server memberi anda banyak kelebihan yang dimiliki oleh Dedicated Server, anda tidak perlu mengeluarkan banyak wang untuk rancangan VPS Hosting. Berikut adalah panduan komprehensif kami untuk VPS Hosting.

Apa itu VPS Hosting?

Dengan VPS Hosting, terdapat banyak keadaan sistem operasi yang berasingan pada mesin – dengan itu memberi anda pelayan peribadi maya anda sendiri. Oleh itu, semasa anda masih berkongsi pelayan fizikal di pusat data, dengan sistem operasi maya anda sendiri, anda dapat memiliki sumber daya khusus seperti RAM, lebar jalur, dan ruang cakera. Dengan kata lain, persekitaran meniru pelayan khusus — dengan kos yang lebih rendah!

Apa Kelebihan VPS?

VPS Hosting adalah alternatif yang hebat — peningkatan kepada Shared Hosting yang memberikan kelebihan pelayan khusus dengan kos yang jauh lebih rendah yang dirancang oleh Dedicated Hosting. Selain sumber yang dikhaskan, kerana anda mempunyai sistem operasi anda sendiri dengan VPS, anda mempunyai lebih banyak privasi (tidak ada laman web lain yang dapat mengakses fail anda), lebih banyak kawalan (anda boleh memulakan semula pelayan maya anda bila perlu), dan lebih banyak penyesuaian yang tersedia ( jika anda perlu mengubahsuai Apache, MySQL, dll.

Yang Memerlukan Hosting VPS?

VPS Hosting sangat sesuai untuk perniagaan kecil dan sederhana yang mengharapkan peningkatan jumlah lalu lintas web. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk menjalankan laman web E-niaga, anda akan lebih baik menggunakan rancangan hosting VPS dengan sumber daya khusus daripada dengan rancangan hosting bersama standard. Juga, untuk laman web bukan E-niaga yang telah berkembang dari segi jumlah halaman web dan jumlah pengguna web, VPS adalah pilihan yang lebih baik untuk memastikan anda mempunyai sumber daya dan kekuatan yang diperlukan untuk terus beroperasi untuk pengunjung laman web anda..

Berpindah dari Shared Hosting ke VPS

Sekiranya anda mempunyai rancangan hosting bersama, alasan utama untuk beralih ke rancangan hosting VPS adalah penggunaan sumber. Masalahnya sebenarnya bukan bahawa laman web anda berjalan perlahan, tetapi perlu mengendalikan lebih banyak lalu lintas web. Host web semasa anda biasanya akan memberitahu anda apabila anda melebihi had sumber hosting yang dikongsi. Itulah masa yang sesuai untuk beralih ke VPS. Dengan pelayan peribadi maya, anda akan mempunyai sistem operasi anda sendiri dan sumber daya khusus untuk peningkatan kuasa. Laman web anda akan dapat menangani peningkatan lalu lintas. Dan, anda akan mendapat penebat yang lebih baik daripada pelanggan hosting lain.

VPS Hosting vs Shared Hosting

Berita baik untuk pelanggan VPS hari ini adalah bahawa kebanyakan syarikat hosting web menawarkan hosting VPS yang dikendalikan. Di sini, bukan sahaja mereka akan mengatur persekitaran pelayan anda, tetapi mereka juga akan mengurus tugas seperti peningkatan perisian, patch keselamatan, dan lain-lain. Juga, masa peruntukan kini sangat berkurang dan anda dapat bersiap sedia dengan hosting VPS anda lebih cepat.

Walaupun terdapat banyak persamaan antara mempunyai rancangan VPS Hosting dan rancangan Shared Hosting, anda akan melihat bahawa terdapat beberapa ciri dan fungsi tambahan yang disediakan untuk anda. Sebagai contoh, InMotion Hosting memberi anda WebHost Manager (WHM) yang membolehkan anda mengakses Konfigurasi Pelayan, Maklumat Akaun, Keselamatan, Fungsi Akaun, SSL / TLS, cPanel, dan banyak lagi. Perlu diingat bahawa VPS cPanel anda biasanya tidak termasuk Softaculous seperti kebanyakan pelaksanaan cPanel Hosting Bersama. Sekiranya anda tidak selesa memasang aplikasi perisian seperti WordPress secara manual, anda biasanya boleh membeli lesen Softaculous untuk pemasangan perisian yang mudah.

Anda juga dapat memantau prestasi Virtual Private Server anda berkenaan dengan lebar jalur, ruang cakera, RAM, dan rata-rata muatan.
vps-monitor

Cadangan Hosting VPS Terbaik

VPS Web Hosting sangat sesuai untuk laman web perniagaan dan laman web yang memerlukan peningkatan sumber untuk menangani lebih banyak lalu lintas daripada yang dibenarkan oleh rancangan hosting bersama. Dan dengan rancangan VPS Hosting Terurus yang mempermudah prosesnya, anda tidak perlu menjadi pakar teknologi untuk menggunakan Hosting VPS untuk laman web anda. Berikut tiga Rancangan Hosting VPS kami yang akan kami letakkan di bahagian atas senarai apa pun.

Hosting InMotion

inmotion-vps-hosting
$ 29.99 sebulan. – $ 74.99 sebulan.
RAM: 4GB – 8GB
Ruang Cakera: 75GB – 260GB
Lebar jalur: 4TB – 6TB

 • Ciri Ketersediaan Tinggi untuk Redundansi Masa Sebenar
 • Lesen cPanel percuma
 • Pemacu SSD percuma
 • Hosting Terurus
 • Teknologi Zon Kelajuan Maksimum
 • E-mel Selamat
 • Dioptimumkan untuk eCommerce
 • Papan Pemuka Sumber
 • Fungsi Snapshot
 • Perlindungan Serangan DDoS
 • Sandaran Data Percuma
 • Masa Penggunaan 99.9%
 • Jaminan Pulangan Wang 90 Hari

Kami telah mengesyorkan Pelan Hosting Perniagaan InMotion selama bertahun-tahun sekarang. Walau bagaimanapun, rancangan VPS Hosting mereka membawa tahap ke tahap yang lain. Pertama sekali, dengan VPS InMotion Hosting, anda mendapat kelebihan masa nyata — yang bermaksud, jika terdapat masalah dengan pelayan anda, laman web anda akan tersedia hampir seketika di pelayan lain dalam kluster. Ciri ketersediaan tinggi ini dikuasakan oleh infrastruktur awan. Gabungan faedah hosting VPS dan cloud menjadikan InMotion Hosting salah satu pilihan utama kami. Tetapi, anda sebenarnya mendapat lebih banyak dengan rancangan VPS Hosting mereka.

InMotion Hosting merangkumi ciri hosting yang dikendalikan untuk pengoptimuman pelayan canggih dengan VPS anda — termasuk kemas kini untuk LAMP stack, cPanel, dan WHM, serta patch keselamatan OS. Anda juga mendapat lesen cPanel percuma dan beberapa alamat IP khusus. Kami juga menyukai fungsi snapshot yang membolehkan anda kembali ke fail dan proses anda sebelumnya. Dan, InMotion tidak membatasi anda untuk sebilangan teras CPU.

Sebagai tambahan kepada semua ciri yang mengagumkan ini, Pelan Hosting InMotion VPS anda juga menyertakan ciri-ciri luar biasa yang biasa kita gunakan dengan rancangan hosting bersama mereka. Jadi, anda juga boleh memanfaatkan Teknologi Zon Kelajuan Maksimum mereka, SSD percuma, sandaran data percuma, e-mel tanpa had, dan sokongan pelanggan yang luar biasa.

Klik Di Sini untuk Diskaun 51% untuk InMotion VPS Hosting

Hosting A2

a2-hosting-vps
$ 5 bln. – $ 65.99 sebulan.
RAM: 512MB – 8GB
Ruang Cakera: 20GB – 150GB
Lebar jalur: 2TB – 4TB

 • Pilihan VPS Terurus atau Tidak Terurus
 • CPanel percuma
 • SSD percuma
 • Pengurusan HostGuard Penuh
 • Let’s Encrypt SSL Percuma
 • CDN CloudFlare percuma
 • Jaminan Pulangan Wang Bila-bila masa

Rancangan hosting bersama A2 dikenali kerana penekanan pada kepantasan. Ketika datang ke VPS, A2 Hosting lebih mengagumkan dan memberi anda pelbagai pilihan. Pembangun yang berpengalaman boleh mendapatkan pakej VPS yang tidak dikendalikan dengan harga $ 5.00 bln. Di hujung yang lain, anda boleh mendapatkan VPS terurus (dengan atau tanpa akses root) bermula dari $ 32,99 sebulan.

Pelan VPS Terkelola A2 Hosting merangkumi Pengurusan HostGuard penuh yang mengekalkan perkakasan, rangkaian, kemas kini perisian dan keselamatan anda – jadi anda tidak perlu risau tentang pelayan anda. Dan, seperti rancangan hosting bersama mereka, VPS yang dikendalikan A2 merangkumi CDF CloudFlare percuma, pilihan lokasi pelayan di A.S., Eropah, dan Asia, dan ciri pilihan Turbo Boost yang boleh menyebabkan 20 kali lebih cepat memuatkan halaman.

Klik Di Sini untuk Diskaun pada VPS Hosting A2

GreenGeeks

greengeeks-vps
$ 39.95 bln. – $ 159.95 bln.
RAM: 1GB – 8GB
Ruang Cakera: 25GB – 125GB
Lebar jalur: 1000GB – 3000GB

 • Lesen cPanel / WHM percuma
 • Pemacu Keadaan Pepejal
 • Peruntukan Pantas
 • Sandaran Malam Percuma
 • Panel Kawalan Pengurusan VPS
 • Keselamatan yang dipertingkatkan
 • 300% Dikuasakan oleh Tenaga Boleh Diperbaharui

Sama seperti rancangan hosting bersama mereka, GreenGeeks VPS Hosting digerakkan oleh 300% tenaga boleh diperbaharui. Sekiranya anda mencari hosting VPS hijau, mereka patut dipertimbangkan. GreenGeeks mempunyai salah satu masa penyediaan tercepat yang kami ketahui kerana VPS anda siap beberapa minit setelah pesanan anda disahkan.

Dengan cPanel / WHM, rancangan Hosting GreenGeeks VPS diuruskan sepenuhnya dan anda mempunyai akses root sepenuhnya ke pelayan anda. Anda boleh memilih dari 5 rancangan VPS yang berbeza bergantung pada jumlah RAM, storan dan lebar jalur yang anda perlukan.

Perbandingan Hosting VPS

Web HostPriceCPU CoresFeatures
Hosting InMotion $ 29.99 sebulan. – $ 74.99 sebulan. Tidak berkunci Hosting SSD VPS Terurus Dikuasakan oleh Cloud
Hosting A2 $ 5 bln. – $ 65.99 sebulan. 4 hingga 8 Pengurusan Pengawal Tuan Rumah
GreenGeeks $ 39.95 bln. – $ 159.95 bln. 4 300% Dikuasakan oleh Tenaga Boleh Diperbaharui
Bluehost $ 19.99 bln. – $ 59.99 sebulan. 2 hingga 4 Sumber Dijamin
DreamHost $ 15 bln. – $ 120 bln. N / A Sokongan Jangka Panjang Ubuntu
iPage $ 19.99 bln. – $ 79.99 sebulan. 1 hingga 4 Sokongan Terurus Sepenuhnya Termasuk
HostGator $ 19.95 bln. – $ 39.95 bln. 2 hingga 4 Penyedia Lebar Jalur Pelbagai
GoDaddy $ 29.99 sebulan. – $ 139,99 sebulan. Sumber Tidak Dedikasi Dilindungi oleh SiteLock
Web Hosting IX $ 54.95 bln. – $ 89.95 bln. 4 hingga 8 RAM pecah
Peta Nama $ 19.95 bln. – $ 69.95 bln. 1 hingga 2 Caj Tambahan untuk Pengurusan Pelayan
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector