10 τρόποι δημιουργίας του ιστολογίου σας με τα εργαλεία cPanel

10 τρόποι δημιουργίας του ιστολογίου σας με το cPanel


Το WordPress είναι μακράν το πιο δημοφιλές λογισμικό για τη δημιουργία ιστολογίων. Είναι το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιώ για τους περισσότερους ιστότοπους μου – συμπεριλαμβανομένων των ιστολογίων μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν το WordPress εύχρηστο και πολύ προσαρμόσιμο για να ταιριάζει σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ιστότοπων. Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα blog, σίγουρα θα σας συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

Ωστόσο, το WP σίγουρα δεν είναι το μόνο λογισμικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο. Μπορεί να εκπλαγείτε από πόσες επιλογές πρέπει να διαλέξετε. Για παράδειγμα, σε ένα τυπικό πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού cPanel, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Softaculous για να εγκαταστήσετε αρκετές διαφορετικές εφαρμογές λογισμικού για τη δημιουργία του ιστολογίου σας. Έτσι, εάν πιστεύετε ότι το WordPress δεν είναι σωστό για τον ιστότοπό σας, ίσως θελήσετε να δείτε μερικές από τις άλλες επιλογές.

Ακολουθεί μια ματιά σε 10 εφαρμογές λογισμικού που διατίθενται από τα περισσότερα προγράμματα φιλοξενίας cPanel που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας:

WordPress
Εικονίδιο WordPress
Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου – Το WordPress αντιπροσωπεύει περίπου το 20% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο. Πολλοί κάτοχοι ιστότοπων, όπως αυτό, το WP είναι εύκολο να μάθει και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο blogging. Πολλά δωρεάν θέματα είναι διαθέσιμα για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστολογίου σας και μπορεί να βελτιωθεί χρησιμοποιώντας μερικές από τις πολλές προσθήκες που διατίθενται από το αποθετήριο WP.

β2 εξέλιξη
β2 εξέλιξη
Το b2evolution είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εναλλακτική λύση στο WordPress που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα απλό blog, αλλά και έναν πιο προηγμένο ιστότοπο που περιλαμβάνει πράγματα όπως φόρουμ, γκαλερί φωτογραφιών και διαδικτυακά εγχειρίδια. Από όλες τις εναλλακτικές λύσεις στο WordPress, το b2evolution έχει πιθανώς τα περισσότερα πλεονεκτήματα που έχουμε δει, όπως: λιγότερα πρόσθετα τρίτου μέρους, ενσωματωμένα αναλυτικά στοιχεία, ολοκληρωμένη διαχείριση καμπανιών email και εύκολη διαχείριση πολλαπλών ιστολογίων.

ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑ
ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑ
Όπως το WordPress, το Serendipity είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου βασισμένο σε php που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα απλό blog ή έναν πιο εξελιγμένο ιστότοπο μέσω προσθηκών και θεμάτων. Επιπλέον, το Serendipity διαθέτει άδεια BSD – που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για εμπορικές εφαρμογές. Υποστηρίζει επίσης πολλές βάσεις δεδομένων.

Dotclear
DotClear
Το Dotclear δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2003 από τον Olivier Meunier. Αυτό το εργαλείο δημοσίευσης ιστού ανοιχτού κώδικα επικεντρώνεται στην παροχή μιας φιλικής προς τον χρήστη μεθόδου δημιουργίας ενός ιστότοπου ποιότητας blog. Το Dotclear υποστηρίζει βάσεις δεδομένων PostgreSQL και SQLite εκτός από τη MySQL. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ισχυρισμοί της Dotclear ότι οι σελίδες είναι φυσικά βελτιστοποιημένες για μηχανές αναζήτησης και ότι η εφαρμογή θα παραμείνει γρήγορη ακόμα και με μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Κείμενο κειμένου
Κείμενο κειμένου
Το Textpattern είναι μια ακόμη επιλογή συστήματος διαχείρισης περιεχομένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πολλούς τύπους ιστότοπων από ιστολόγια σε εταιρικούς ιστότοπους. Εάν είστε προγραμματιστής ιστού / σχεδιαστής που πρέπει να ελέγχει όλες τις πτυχές του CSS και του XHMTL, τότε το Textpattern μπορεί να είναι το λογισμικό της επιλογής σας. Το Textpattern παρέχει επίσης επιλογές όπως η δυνατότητα προστασίας των άρθρων με κωδικό πρόσβασης και οι διευθετήσιμες σφραγίδες ημερομηνίας / ώρας.

Τύπος ζωής
Τύπος ζωής
Το LifeType είναι μια πλατφόρμα blogging ανοιχτού κώδικα που επικεντρώνεται στην υποστήριξη ενός περιβάλλοντος πολλαπλών χρηστών και πολλαπλών blogging. Το άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό με το LifeType είναι ότι είναι η πρώτη εφαρμογή για κινητά αυτού του είδους με απρόσκοπτη ενοποίηση για δημοσίευση και πρόσβαση σε περιεχόμενο σε φορητές υπολογιστικές συσκευές.

Pixie
Pixie
Ενώ το Pixie μπορεί ασφαλώς να συμπεριληφθεί στην κατηγορία διαχείρισης περιεχομένου, η εστίασή του είναι στην παροχή ενός μικρού, απλού κατασκευαστή ιστότοπων. Πράγματι, η έμφαση δίνεται στην απλότητα – ο στόχος είναι να μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει. Μία από τις μοναδικές δυνατότητες με το Pixie εμφανίζεται αμέσως κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Αντί να εγκαταστήσετε τον ίδιο τύπο πακέτου για όλους, το Pixie σάς επιτρέπει να καθορίσετε τον τύπο ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, είτε πρόκειται για ιστολόγιο, για επιχειρηματικό ιστότοπο ή για ιστότοπο επωνυμίας.

Nibbleblog
Nibbleblog
Μια άλλη εναλλακτική λύση στο WordPress εάν ψάχνετε για μια απλούστερη διεπαφή και περιβάλλον είναι το Nibbleblog. Παρόλο που το Nibbleblog μπορεί να μην έχει τόσα κουδούνια και σφυρίγματα, εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία ιστολογίων.

Φάντασμα
Φάντασμα
Το Ghost είναι μια ισχυρή πλατφόρμα εκδόσεων που έχει ένα απλό, αν και αισθητά διαφορετικό, περιβάλλον εργασίας χρήστη. Μου αρέσει να έχετε ένα παράθυρο προεπισκόπησης για να δείτε ακριβώς πώς θα εμφανίζεται η ανάρτησή σας καθώς τη δημιουργείτε. Αλλά επειδή το Ghost χρησιμοποιεί μια γλώσσα σήμανσης για το στυλ αναρτήσεων, σε αντίθεση με έναν επεξεργαστή WYSIWYG, μπορεί να μην είναι για όλους.

PivotX
Περιστρεφόμενος Χ
Το PivotX δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως εργαλείο blogging, αλλά και για σύνθετους ιστότοπους. Το PivotX περιλαμβάνει παρόμοιες λειτουργίες με άλλα κορυφαία προγράμματα blogging, όπως εύκολη επεξεργασία, θέματα και επεκτάσεις για περισσότερη προσαρμογή και προστασία κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να διατηρείτε πολλά ιστολόγια με μία μόνο εγκατάσταση. Και, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη MySQL ή μια βάση δεδομένων επίπεδου αρχείου.

Και πάλι, ενώ το WordPress είναι ο βασιλιάς του λογισμικού blogging και είναι το λογισμικό επιλογής μου, θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που το WP δεν είναι μόνο για εσάς και το ιστολόγιό σας.

Φιλοξενία Ιστού cPanel

Το cPanel είναι μακράν η αγαπημένη μου διεπαφή πίνακα ελέγχου φιλοξενίας. Εκτός από τα εργαλεία blogging όπως αυτά, έχετε επίσης πρόσβαση σε πολλές χρήσιμες λειτουργίες για εγκατάσταση λογισμικού, email, διαχείριση αρχείων, βάσεις δεδομένων, στατιστικά στοιχεία ιστού και άλλα. Για να δείτε μερικά από τα προτεινόμενα προγράμματα φιλοξενίας cPanel Web, ανατρέξτε στο άρθρο μου σχετικά με το Best Web Hosting cPanel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector