Τι κάνει έναν καλό οικοδεσπότη Ιστού;

τι-κάνει-ένα-καλό-web-host


Τις προάλλες, παρακολούθησα ένα συνέδριο όπου ένας από τους ομιλητές, ο οποίος εργάστηκε για μια συγκεκριμένη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, έκανε μια παρατήρηση κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ότι όλοι οι οικοδεσπότες Ιστού είναι βασικά οι ίδιοι (δηλαδή όλοι εκτελούν διακομιστές Dell και HP, και τα λοιπά.). Όταν το άκουσα, άρχισα αμέσως να αναρωτιέμαι ότι αν συνέβαινε αυτό, τότε γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στην απόδοση φιλοξενίας ιστοσελίδων?

Είναι αλήθεια ότι πολλές εταιρείες φιλοξενίας χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο εξοπλισμού, εφαρμογές λογισμικού και διεπαφές χρήστη. Ωστόσο, είχα σίγουρα καλύτερες εμπειρίες με ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων από ό, τι με άλλες. Λοιπόν, τι ακριβώς κάνει έναν οικοδεσπότη Ιστού καλό ή καλύτερο από άλλους; Πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από τον εξοπλισμό υλικού και τις εφαρμογές ιστού που έχουν γίνει στάνταρ στον κλάδο.

Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις που πρέπει να θυμάστε καθώς αξιολογείτε έναν οικοδεσπότη Ιστού.

Βελτιστοποίηση ταχύτητας – Κανείς δεν θέλει να περιμένει!

 • Ιδιόκτητα συστήματα προσωρινής αποθήκευσης
 • Δίκτυα παράδοσης περιεχομένου
 • Τεχνολογία Max Speed ​​Zone
 • Διαμόρφωση διακομιστή Turbo

Ας ξεκινήσουμε με την ταχύτητα και την απόδοση του ιστότοπου. Και ναι, ο οικοδεσπότης Ιστού σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πόσο γρήγορα φορτώνει ο ιστότοπός σας. Παρόλο που όλες οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων ενδέχεται να ισχυρίζονται ότι παρέχουν γρήγορους ιστότοπους, πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από τις προδιαγραφές υλικού του διακομιστή και να δείτε ποιες πρόσθετες τεχνολογίες και διαμορφώσεις περιλαμβάνονται.

Για παράδειγμα, τα ιδιόκτητα συστήματα προσωρινής αποθήκευσης μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στους χρόνους φόρτωσης του ιστότοπου, καθώς τα δεδομένα του ιστότοπού σας δεν χρειάζεται να ανακτώνται από έναν σκληρό δίσκο διακομιστή κάθε φορά. Με ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (ή CDN), τα δεδομένα σας μπορούν να διανεμηθούν σε διαφορετικούς διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Έτσι, όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, ο διακομιστής που βρίσκεται πιο κοντά στην τοποθεσία του μπορεί να παρέχει το περιεχόμενο.

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού θα παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες, όπως ειδική τεχνολογία δικτύου ή διαμορφώσεις διακομιστή premium, οι οποίες μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ταχύτητα των ιστότοπών σας.

Υποστήριξη πελατών – Αργά ή γρήγορα θα το χρειαστείτε

 • 24/7 Υποστήριξη τηλεφώνου, email και συνομιλίας
 • Γρήγοροι χρόνοι απόκρισης και ανάλυσης
 • Σωστά εκπαιδευμένοι πράκτορες υποστήριξης

Ένα άλλο απολύτως κρίσιμο μέρος ενός καλού οικοδεσπότη Ιστού είναι η υποστήριξη πελατών τους. Είτε είστε πλήρης αρχάριος είτε έμπειρος επαγγελματίας ιστού, μερικές φορές θα χρειαστείτε κάποια βοήθεια από το τμήμα υποστήριξης της εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων. Να είστε πάντα βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλές λεωφόροι όπου μπορείτε να λάβετε βοήθεια (τηλέφωνο, συνομιλία, email). Και, σας προτείνω να δοκιμάσετε ένα τμήμα υποστήριξης ενός οικοδεσπότη ιστού προτού εγγραφείτε για τη φιλοξενία τους. Έχετε έτοιμες πολλές ερωτήσεις και επικοινωνήστε μαζί τους μέσω συνομιλίας ή τηλεφώνου. Θα είστε σε θέση να πάρετε μια καλή ιδέα για το πώς είναι η απάντηση και η γνώση των πρακτόρων υποστήριξής τους.

Καινοτομία και βελτιώσεις – Μπορούμε πάντα να γίνουμε καλύτεροι

 • Χαρακτηριστικά νέας τεχνολογίας
 • Αναβαθμίσεις πλατφόρμας
 • Επέκταση κέντρου δεδομένων
 • Βελτιώσεις στοχευμένες για διαφορετικές ομάδες

Το τοπίο φιλοξενίας αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς. Ένα από τα πράγματα που ψάχνω κατά την αξιολόγηση των web hosting εταιρειών είναι το πόσο καινοτόμες και πρόθυμες να βελτιώσουν. Πάντα θέλετε η εταιρεία φιλοξενίας σας να παρέχει την καλύτερη υπηρεσία με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία, επομένως ψάχνω συνεχώς να δω αν υπάρχουν νέες προσθήκες ή βελτιώσεις που προστίθενται στα προγράμματα φιλοξενίας ιστού τους. Με τα χρόνια, η εμπειρία μου ήταν ότι η ποιότητα μιας εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, θέλω ο οικοδεσπότης Ιστού μου να προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς!

Ασφάλεια ιστότοπου – Καλύτερο ασφαλές από συγγνώμη

 • Μετριασμός DDoS
 • Σάρωση κακόβουλου λογισμικού
 • Ασφάλεια εφαρμογών εμπειρογνωμόνων (Sucuri)

Η ασφάλεια ήταν πάντα σημαντική, αλλά συνεχίζει να είναι ακόμη πιο κρίσιμη κάθε μέρα. Ευτυχώς, οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού κάνουν καλή δουλειά παρέχοντας τουλάχιστον ένα βασικό επίπεδο ασφάλειας. Πάντα βεβαιωθείτε ότι ο οικοδεσπότης Ιστού σας προσφέρει μετριασμό DDoS και σάρωση κακόβουλου λογισμικού με το πρόγραμμα φιλοξενίας σας. Σίγουρα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε αυτές τις δυνατότητες. Επιπλέον, για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, μπορείτε να αναζητήσετε ασφάλεια ιστότοπου σε επίπεδο εφαρμογής. Για αυτόν τον τύπο ασφάλειας, αναζητήστε οικοδεσπότες Ιστού που έχουν συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Sucuri που ειδικεύονται στην παροχή επιπλέον προστασίας ιστότοπου.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων – Η καλύτερη προστασία

 • Δωρεάν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Διατίθενται πολλαπλά αντίγραφα επαναφοράς

Φυσικά, η καλύτερη προστασία ασφάλειας ιστότοπου είναι να έχετε ένα ή περισσότερα έγκυρα αντίγραφα των δεδομένων του ιστότοπού σας διαθέσιμα ως αντίγραφο ασφαλείας. Τουλάχιστον, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού σας περιλαμβάνει αυτόματα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας – κατά προτίμηση δωρεάν. Ωστόσο, σας προτείνω να αναζητήσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που θα σας παρέχει πολλά αντίγραφα επαναφοράς από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Για παράδειγμα, ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού θα παρέχουν αντίγραφα ασφαλείας 30 ημερών από τα οποία μπορείτε να επαναφέρετε. Αυτή είναι μια βέλτιστη λύση καθώς το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας σας ενδέχεται να μην έχει την αρχική κατάσταση δεδομένων που χρειάζεστε. Μια τελευταία σημείωση, παρά τον τύπο αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και την επαναφορά που παρέχει ο οικοδεσπότης Ιστού σας, θυμηθείτε πάντα να κάνετε τα δικά σας αντίγραφα ασφαλείας περιοδικά για να είστε στην ασφαλέστερη πλευρά.

συμπέρασμα

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πώς ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού ξεχωρίζουν πραγματικά πάνω από τους άλλους. Η εμπειρία μου με την πάροδο των ετών μου έχει αποδείξει ότι, ενώ υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων, υπάρχουν ορισμένοι οικοδεσπότες που παρέχουν συνεχώς ανώτερη εξυπηρέτηση και υποστήριξη. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, θα είστε πολύ μπροστά από το παιχνίδι όσον αφορά την επιλογή ενός καλού οικοδεσπότη Ιστού!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map