Web Hosting Terbaik untuk Jurugambar 2020

terbaik-web-hosting-untuk-jurugambar


Adakah anda ingin membuat laman web fotografi anda? Kini terdapat lebih banyak pilihan daripada sebelumnya untuk kedua-dua jurugambar profesional dan amatur yang ingin berkongsi visi mereka dan mempromosikan perkhidmatan mereka. Sebagai jurugambar sendiri, ini pasti merupakan topik yang dekat di hati saya. Oleh itu, mari kita lihat Web Hosting Terbaik untuk Jurugambar pada tahun 2020.

Hosting Web Fotografi: Apa yang Perlu Anda Pertimbangkan

Pertama, kita perlu meneliti item apa yang harus anda pertimbangkan sebelum membina laman web fotografi anda. Berikut adalah beberapa pertimbangan untuk bermula.

Apakah tujuan utama laman fotografi anda?
Adakah laman web ini untuk perniagaan fotografi atau hobi? Sekiranya untuk perniagaan fotografi anda, adakah anda ingin memasukkan fungsi untuk pelanggan anda seperti membuat pesanan dan membuat pesanan? Atau, adakah anda hanya ingin mempromosikan dan mengiklankan perniagaan anda untuk pemerolehan pelanggan? Sekiranya anda seorang jurugambar amatur dan ingin mempamerkan karya anda, adakah anda memerlukan kemampuan penyimpanan foto?

Berapa banyak masa yang anda ingin luangkan untuk membuat laman web anda?
Adakah anda menikmati proses sebenar membuat laman web dalam talian dan sekurang-kurangnya mempunyai pengalaman laman web? Atau, adakah anda benar-benar mahukan cara cepat dan mudah untuk mendapatkan laman web dalam talian secepat mungkin?

Berapa anggaran laman web anda?
Berapa banyak yang anda sanggup belanjakan di laman web anda? Bergantung pada jawapan anda untuk beberapa soalan lain di atas, anda mungkin tidak perlu memilih rancangan hosting yang paling mahal. Terdapat banyak pilihan yang baik di semua peringkat harga.

Web Hosting vs Penyimpanan Web

Sebelum kita mengetahui secara terperinci mengenai hosting web dan laman web, mari kita sebutkan secara ringkas perkara yang tidak termasuk dalam artikel ini. Saya telah melihat sejumlah artikel hosting web fotografi yang merangkumi pilihan seperti 500px dan Flickr. Namun, saya menganggap ini lebih banyak perkhidmatan penyimpanan gambar berbanding dengan hosting web untuk laman web anda sendiri. Walaupun 500 piksel dan Flickr sesuai untuk apa yang mereka tawarkan, itu bukan yang kami pertimbangkan di sini.

Web Hosting vs Pembangun Laman Web

Perbezaan seterusnya yang perlu kita buat adalah antara web hosting dan pembangun laman web. Hari-hari ini, terdapat sejumlah syarikat yang menawarkan rancangan laman web yang merupakan alternatif yang sah untuk hosting web tradisional. Kedua-dua pilihan mempunyai kelebihannya. Secara amnya, rancangan hosting web memberi anda lebih banyak pilihan dan kawalan ke atas pembangun laman web (seperti Wix, SquareSpace, dll.) Tetapi memerlukan lebih banyak masa dan usaha dari pihak anda. Dengan pembangun laman web, kebalikannya biasanya berlaku, kurang kawalan tetapi pembuatan laman web lebih pantas.

Kelebihan Web Hosting

 • Lebih Banyak Pilihan Pembuatan Laman Web
 • Kawalan Lebih Baik ke atas Laman Web anda
 • Nilai Lebih Baik
 • Semua Alat Dalam Talian Disertakan (E-mel, dll.)
 • Lebih Mudah Memindahkan Laman web anda

Kelebihan Pembina Laman Web

 • Pembuatan laman web yang lebih pantas
 • Memerlukan Lebih sedikit Masa Anda
 • Pilihan Khusus Jurugambar

Ciri Hosting Web untuk Jurugambar

Oleh itu, jika anda mahukan rancangan web hosting tradisional, ciri apa yang harus anda cari? Inilah yang saya anggap sebagai item terpenting yang harus disertakan dalam rancangan hosting anda.

Penyimpanan dan Pemindahan Data Tanpa Had
Dengan semua gambar yang mungkin ingin anda muat naik dan disertakan di laman web anda, anda pasti tidak mahu ada had ruang web atau lebar jalur. Nasib baik, tidak terlalu sukar untuk mencari rancangan hosting yang membolehkan anda menyimpan dan memindahkan data tanpa meter.

Kelajuan Laman Web
Kelajuan laman web penting untuk semua laman web. Tetapi dengan laman web fotografi menjadi lebih penting. Sekali lagi, dengan semua foto yang mungkin terdapat di laman web anda, anda ingin memastikan laman web anda memuat dengan cukup pantas untuk pengunjung laman web anda dan bakal pelanggan anda.

Rangkaian Penghantaran Kandungan
Rangkaian penghantaran kandungan (atau CDN) dapat membantu meningkatkan kelajuan laman web dan masa memuat halaman. Rangkaian penghantaran kandungan sangat berkesan apabila anda mempunyai banyak kandungan statik (seperti foto) di laman web anda. Dengan CDN, kandungan anda dapat disimpan di pelayan yang berlainan di seluruh dunia sehingga ketika seseorang mencoba mengakses laman web anda, kandungan anda (foto dalam hal ini) dapat diakses dari pelayan yang lebih dekat dengan lokasinya — sehingga dapat mengurangkan waktu pemuatan laman web mereka.

Sandaran dan Pemulihan Data
Menyandarkan data laman web anda sangat penting dan juga pertahanan terbaik anda terhadap serangan di laman web anda. Walaupun anda harus selalu memastikan untuk membuat sandaran laman web anda sendiri seperti yang diperlukan, untuk perlindungan tambahan, anda harus memilih rencana hosting web yang merangkumi sandaran harian automatik dari laman web anda. Mempunyai salinan sandaran dari laman web anda untuk pemulihan, anda akan menjimatkan banyak masa dan bukannya membuat semula keseluruhan laman web anda.

Keselamatan Laman Web
Walaupun menyandarkan laman web anda adalah langkah keselamatan terbaik anda, anda juga ingin memastikan bahawa rancangan hosting web anda merangkumi ciri keselamatan seperti pengimbasan malware, pengurangan DDoS, dan langkah-langkah keselamatan proaktif yang lain. Walaupun laman web anda tidak dapat diretas sepenuhnya, pasti ada ciri keselamatan yang dapat melindungi anda semaksimum mungkin.

Pelbagai Platform Laman Web
Oleh kerana salah satu kelebihan rancangan web hosting tradisional adalah lebih banyak mengawal kandungan anda, anda harus memastikan host web anda merangkumi pelbagai platform laman web untuk anda gunakan. Sudah tentu, saya mengesyorkan agar rancangan hosting anda merangkumi sistem pengurusan kandungan utama seperti WordPress, Joomla, dan Drupal. Tetapi, saya juga mengesyorkan pergi dengan pakej hosting cPanel yang merangkumi banyak aplikasi web lain yang boleh anda gunakan. Dengan begitu, anda tidak terkunci dalam satu sistem.

Cadangan Hosting Web untuk Jurugambar

Baiklah, mari lihat cadangan hosting web yang kami ada untuk jurugambar. Walaupun terdapat banyak pilihan yang baik, saya telah memilih tiga hos web di sini yang saya bukan sahaja menganggap yang terbaik untuk laman fotografi, tetapi juga yang telah saya gunakan selama beberapa tahun sekarang.

GreenGeeks

greengeeks-web-hosting-untuk-jurugambar

Ciri-ciri GreenGeeks:

 • Teknologi PowerCacher
 • Pilihan 5 Pusat Data
 • Sokongan Pelanggan Responsif Cepat
 • Ruang Cakera dan Lebar Jalur Tanpa Had
 • Let’s Encrypt Wildcard SSL Percuma
 • CDN Cloudflare percuma
 • Sandaran Data Setiap Malam
 • Dikuasakan oleh 300% Tenaga Boleh Diperbaharui
 • Pengasingan Akaun Hosting
 • Pemantauan Pelayan Proaktif
 • Pengimbasan Keselamatan Masa Sebenar
 • Perlindungan SPAM yang dipertingkatkan
 • Nama Domain Percuma

Walaupun GreenGeeks mungkin paling terkenal sebagai syarikat hosting web yang paling mesra alam, mereka juga merupakan cadangan saya untuk banyak jenis laman web — termasuk laman fotografi.

GreenGeeks mempunyai salah satu platform hosting web teratas yang dioptimumkan untuk keselamatan dan keselamatan pro-aktif. Teknologi PowerCacher mereka bersama dengan pelayan LiteSpeed ​​dan MariaDB yang dioptimumkan memberikan prestasi yang luar biasa — terutama untuk sistem pengurusan kandungan seperti WordPress. Tidak seperti hos web lain, dengan GreenGeeks anda mendapat SSL Wildcard percuma. Dan dengan pelan Ecosite Premium mereka, anda mendapat GobalSign Premium Wildcard SSL percuma untuk perlindungan yang lebih banyak. Keselamatan GreenGeeks juga sangat baik dengan pemantauan pelayan proaktif dan pengimbasan keselamatan masa nyata.

Dan berkaitan dengan sokongan pelanggan, GreenGeeks memberikan masa tindak balas yang cepat dan bantuan yang berguna apabila diperlukan.

Klik Di Sini untuk Lebih Lanjut di GreenGeeks

Bluehost

Bluehost

Ciri-ciri Bluehost:

 • Pemasangan WordPress secara automatik
 • Pembuatan Laman WordPress Berpandu yang Mesra Pengguna
 • Antaramuka Papan Pemuka WordPress yang disesuaikan
 • Prestasi Caching
 • Pengemaskinian WordPress dan Tema WordPress Automatik
 • Pementasan Laman Web Termasuk
 • Sokongan Pelanggan Responsif melalui Telefon, E-mel, dan Sembang Langsung
 • Penyediaan Laman Web yang pantas
 • Let’s Encrypt SSL Percuma
 • CDN SiteLock Percuma

Ketika datang ke hosting WordPress, Bluehost tidak hanya disarankan oleh WordPress.org, mereka juga merupakan salah satu pilihan utama saya – terutama untuk pemilik laman WordPress yang baru. Bluehost memberikan lebih banyak panduan semasa membuat laman web WordPress pertama anda. Dan, mereka telah mengembangkan papan pemuka WordPress yang hebat dan mudah digunakan yang membolehkan anda mencari dan mengakses semua fungsi penting yang anda perlukan dengan pantas semasa bekerja di laman web anda.

Bluehost juga telah membuat beberapa peningkatan yang ketara terhadap ciri, prestasi, dan sokongan yang anda dapat dengan hosting web mereka. Dalam ujian saya, kelajuan dan prestasi laman web jauh lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya. Juga, masa respons sokongan pelanggan jauh lebih baik. Sambutan sokongan sembang langsung hampir seketika bagi saya.

Sekiranya anda lebih suka menggunakan aplikasi web yang lain daripada WordPress, Bluehost juga menyediakan salah satu antara muka cPanel yang paling disesuaikan yang pernah saya lihat.

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut di Bluehost

InMotion Hosting Diuruskan WordPress

InMotion Managed WordPress Hosting

 • Teknologi Zon Kelajuan Maksimum
 • Pra-Pemasangan WordPress atau Joomla
 • Termasuk BoldGrid Site Builder
 • Sokongan Pelanggan yang Responsif
 • Jaminan Pulangan Wang 90 Hari

Saya telah menjadi pelanggan InMotion Hosting selama lebih dari 10 tahun sekarang. Rancangan Business Power dan Pro mereka merangkumi storan dan lebar jalur tanpa had bersama dengan lebih banyak sumber pelayan. Dengan InMotion, anda memperoleh Teknologi Zon Kelajuan Maksimum yang dapat memberikan anda kelajuan laman web yang sangat meningkat apabila lokasi anda berada di dalam kawasan zon laju.

Namun, untuk pengalaman hosting WordPress yang lebih baik untuk jurugambar, saya mengesyorkan rancangan Hosting WordPress Terurus InMotion. Anda mendapat kelajuan yang lebih baik dengan cache pelayan canggih mereka dan kemas kini serta keselamatan terurus.

InMotion sangat sesuai untuk laman web WordPress, dan anda bahkan boleh memasangnya terlebih dahulu untuk WordPress semasa anda membuat pesanan. Dan untuk pengguna WordPress, dengan rancangan InMotion Hosting anda, anda juga mendapat pembangun laman web BoldGrid. BoldGrid mempermudah dan mempercepat proses pembuatan laman web, sambil tetap memberi anda fungsi WordPress yang popular. Dan kerana InMotion Hosting adalah hos BoldGrid rasmi (sebenarnya mereka berperanan dalam pengembangan produk), anda akan mendapat sokongan terbaik untuk pembangun laman web ini. Lihat bahagian seterusnya mengenai pembangun laman web untuk maklumat lebih lanjut mengenai BoldGrid.

Klik Di Sini untuk Lebih Lanjut mengenai InMotion Hosting

Cadangan Pembina Laman Web untuk Jurugambar

Sekiranya anda memutuskan bahawa anda lebih suka menggunakan pembangun laman web untuk laman web fotografi anda, berikut adalah pilihan terbaik yang kami cadangkan.

BoldGrid

boldgrid-untuk-jurugambar

Ciri-ciri BoldGrid Antaramuka Seret-dan-Jatuhkan
Halaman Tanpa Had
WooCommerce Sesuai
Fungsi Bentuk Bersepadu
Pembinaan Blog dan Pos Lanjutan
Tapak Pementasan / Kotak Pasir Built-In
Plugin SEO Premium
Plugin Sandaran Premium
Penyuntingan Imej Lanjutan

 • Pembuatan Laman Web WordPress dengan Mudah dan Pantas
 • Tema Berasaskan Fotografi
 • Kawalan dan Pemilikan yang Lebih Baik daripada dengan Pembangun Laman Lain
 • Fungsi WordPress
 • Boleh Digunakan dengan mana-mana Host Web WordPress

BoldGrid bukan pembina laman web purata anda. Seperti yang kami jelaskan di atas, ini adalah pembangun laman web berasaskan WordPress yang membolehkan anda membuat laman web yang kelihatan profesional. Di antara banyak tema laman web yang terdapat di BoldGrid adalah sebilangan templat berasaskan fotografi. Kelebihan besar menggunakan BoldGrid adalah bahawa ia memberikan kelebihan pembangun laman web seperti Wix atau SquareSpace, namun memberi anda kekuatan WordPress serta kawalan dan pemilikan laman web anda yang lebih baik.

Kerana BoldGrid sebenarnya adalah satu set plugin WordPress, anda boleh menggunakannya dengan mana-mana host web yang menyokong WordPress. Walau bagaimanapun, untuk pengalaman yang paling lancar, saya cadangkan memilih tuan rumah BoldGrid rasmi seperti InMotion Hosting.

Klik Di Sini untuk Maklumat Lanjut di BoldGrid

SmugMug

ubat penipu

SmugMug Mempunyai laman web anda sendiri yang boleh disesuaikan
Muat naik gambar dan video tanpa had
Reka bentuk responsif – disesuaikan dengan telefon bimbit, tablet dan monitor
Aplikasi mudah alih percuma untuk mengedit, mengarkibkan, dan berkongsi di mana sahaja
Lalu lintas yang dihoskan sepenuhnya dan tidak terhad
Benamkan foto dan video di laman web lain
Tambahkan foto dan segerakkan keseluruhan perpustakaan anda dari Lightroom
Lihat statistik dan analisis terperinci
Gunakan alat SEO yang mantap, termasuk tag meta dan peta laman XML
24/7 sokongan sebenar manusia
Ikuti dan belajar dengan tutorial video
Manfaatkan sepenuhnya akaun anda dengan pusat bantuan mendalam kami
Menghadiri acara latihan SmugMug dalam talian secara langsung
Buat laman utama yang sepenuhnya peribadi
Penyesuaian laman drag-and-drop yang sederhana
Letakkan logo atau nama jenama anda di laman web anda
21+ templat reka bentuk moden
Buat tema tersuai menggunakan kombinasi fon dan warna anda sendiri
Gunakan domain anda sendiri
Penyesuaian pilihan melalui HTML dan CSS
Organisasi yang mudah untuk foto dan laman web anda
Setiap gambar disandarkan dengan Perkhidmatan Web Amazon
Storan awan membolehkan akses bila-bila masa, dari mana sahaja
Hak cipta adalah milik anda
Muat turun foto asal dan sandaran galeri anda pada bila-bila masa
Kata laluan melindungi folder, galeri, halaman, atau keseluruhan laman web anda
Hadkan keterlihatan ke folder, galeri, dan halaman hanya kepada mereka yang telah anda pautan
Jadikan folder, galeri, atau halaman mana-mana peribadi
Tambahkan tanda air tersuai untuk melindungi gambar
Buat Galeri Pintar untuk koleksi automatik
Kongsi melalui Facebook, Twitter, Google+ dan banyak lagi
Aplikasi mudah alih percuma untuk mengedit, mengarkibkan, dan berkongsi di mana sahaja
Pesan cetakan dan produk dari makmal cetak profesional langsung dari laman web anda
Keranjang belanja dan pembayaran yang dihoskan sepenuhnya
Pemprosesan kad kredit dan perkhidmatan pelanggan termasuk
Beli buku foto, pembingkaian, dan lain-lain, dari pelbagai vendor
Hantar ke mana sahaja
Memenuhi pesanan dengan makmal teratas: Bay Photo, WHCC, EZPrints, dan Loxley (UK)
Buat harga tersuai, dan jual dari pilihan 1,000+ cetakan dan produk dengan keuntungan
Terima mata wang global berdasarkan pesanan (USD, CAD, GBP, EUR, AUD, JPY, CHF, NZD, SEK, HKD)
Jual muat turun gambar dan video digital
Dayakan kelewatan bukti dan tambahkan pengeditan akhir sebelum penghantaran
Laman web yang dioptimumkan untuk SEO
Dapatkan pandangan mengenai tingkah laku penonton dengan statistik dan analitik terbina dalam

 • Platform Laman Web Khusus Fotografi
 • Jalankan Perniagaan Fotografi Anda Secara Dalam Talian
 • Benarkan Pelanggan Melihat Foto Dalam Talian
 • Penyimpanan Foto Tanpa Had
 • Hadkan atau Beri Akses ke Foto mengikut kehendak anda
 • Sambungkan ke Adobe Lightroom untuk Meningkatkan Aliran Kerja
 • Pesan Cetakan Dalam Talian dari Makmal Foto

Tanpa ragu, kenderaan web / laman web utama untuk jurugambar adalah dari SmugMug. SmugMug khusus untuk jurugambar dari semua peringkat, dan mereka menawarkan rancangan untuk semua jenis laman web fotografi. Terdapat penyelesaian bagi anda yang hanya ingin mempamerkan sebahagian karya anda dan mempunyai tempat penyimpanan yang selamat untuk gambar anda, serta laman web untuk jurugambar profesional yang ingin menjalankan perniagaan mereka secara dalam talian.

SmugMug mempunyai beberapa templat laman web fotografi yang paling menarik. Foto anda boleh disimpan di penyimpanan awan paling selamat yang ada. Apa yang hebatnya mengenai SmugMug ialah anda boleh membenarkan akses ke foto anda kerana hanya yang anda putuskan sahaja yang dibenarkan untuk melihatnya. Anda juga boleh menggunakan tanda air dan perlindungan kata laluan untuk keselamatan lebih lanjut.

Tetapi aspek perniagaan fotografi yang memisahkan SmugMug daripada persaingan. SmugMug merangkumi semua fungsi yang anda perlukan untuk menjalankan perniagaan fotografi. Dengan SmugMug, anda boleh memasukkan senarai harga yang disesuaikan untuk pelanggan anda. Anda boleh membenarkan pelanggan anda memilih dan memuat turun foto mereka secara dalam talian. Anda boleh menjual gambar dan muat turun digital anda melalui troli membeli-belah dan proses pembayaran.

SmugMug juga membantu anda dengan sistem aliran kerja anda. Anda boleh menyambung ke Adobe Lightroom melalui pemalam untuk memuat naik dan mengatur foto anda. Dan, jika anda menggunakan makmal foto seperti whcc atau BayPhoto.com, anda boleh mengaksesnya melalui SmugMug.

Klik Di Sini untuk Lebih Banyak Lagi mengenai SmugMug dan untuk Dapatkan Percubaan 14 Hari Percuma Anda

Web Hosting untuk Cadangan Jurugambar

Penyelesaian Harga Host Web
a2-hostingHosting A2$ 2.99 bln. – $ 14,99 sebulan.Web Hosting
BluehostBluehost$ 2.95 bln.Web Hosting
Hosting InMotionHosting InMotion$ 6.99 bln. – $ 19.99 sebulan.Web Hosting
boldgridBoldGrid$ 3.99 bln. – $ 13,99 sebulan.Pembina Laman WordPress
SmugMugSmugMug$ 12.50 bln. – $ 25.00 sebulan.Platform Khusus Fotografi
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map