10 manieren om uw blog te maken met cPanel Tools

10 manieren om uw blog te maken met cPanel


WordPress is verreweg de meest populaire software voor het maken van blogs. Dit is het inhoudbeheersysteem dat ik voor de meeste van mijn websites gebruik, inclusief mijn blogs. De meeste mensen vinden WordPress gebruiksvriendelijk en zeer aanpasbaar voor veel verschillende soorten websites. Als je een blog gaat maken, raad ik je zeker aan om WordPress te gebruiken.

WP is echter zeker niet de enige software die u kunt gebruiken om een ​​blog te maken. Het zal u misschien verbazen hoeveel opties u kunt kiezen. In een typisch cPanel-webhostingplan kunt u bijvoorbeeld de Softaculous-tool gebruiken om nogal wat verschillende softwaretoepassingen te installeren om uw blog te maken. Dus als je denkt dat WordPress gewoon niet geschikt is voor je site, wil je misschien enkele van de andere opties bekijken.

Hier zijn 10 softwaretoepassingen die beschikbaar zijn bij de meeste cPanel-hostingplannen en die u kunt gebruiken om uw blog te maken:

WordPress
WordPress icoon
Content Management System – WordPress is goed voor ongeveer 20% van alle sites online. Veel website-eigenaren vinden dat WP gemakkelijk te leren en te gebruiken als een blogtool. Er zijn veel gratis thema’s beschikbaar om het uiterlijk van uw blog aan te passen en deze kan worden verbeterd met behulp van enkele van de vele plug-ins die beschikbaar zijn in de WP-repository.

b2evolution
b2evolution
b2evolution is een extreem populair alternatief voor WordPress waarmee je niet alleen een eenvoudige blog kunt maken, maar ook een meer geavanceerde website met zaken als forums, fotogalerijen en online handleidingen. Van alle alternatieven voor WordPress heeft b2evolution waarschijnlijk de meeste voordelen die we hebben gezien, waaronder: minder plug-ins van derden nodig, ingebouwde analyse, geïntegreerd beheer van e-mailcampagnes en eenvoudig beheer van meerdere blogs.

Serendipiteit
Serendipiteit
Net als WordPress is Serendipity een op php gebaseerd contentmanagementsysteem waarmee je via plug-ins en thema’s een eenvoudige blog of een meer geavanceerde site kunt maken. Bovendien heeft Serendipity een BSD-licentie, wat betekent dat u het ook voor commerciële toepassingen kunt gebruiken. Het ondersteunt ook meerdere databases.

Dotclear
DotClear
Dotclear werd in 2003 voor het eerst gepubliceerd door Olivier Meunier. Deze open source webpublicatietool richt zich op het bieden van een gebruiksvriendelijke methode om een ​​blogsite van hoge kwaliteit te maken. Dotclear ondersteunt naast MySQL PostgreSQL- en SQLite-databases. Van bijzonder belang zijn de beweringen van Dotclear dat pagina’s van nature zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines en dat de applicatie snel zal blijven, zelfs met grote hoeveelheden gegevens.

Tekstpatroon
Tekstpatroon
Textpattern is nog een andere optie voor inhoudbeheersystemen die u kunt gebruiken om vele soorten websites te maken, van blogs tot bedrijfssites. Als u een webontwikkelaar / ontwerper bent die alle aspecten van CSS en XHMTL moet beheersen, dan is Textpattern wellicht uw favoriete software. Textpattern biedt ook opties zoals de mogelijkheid om artikelen met een wachtwoord te beveiligen en instelbare datum- / tijdstempels.

LifeType
LifeType
LifeType is een open source blogplatform dat zich richt op het ondersteunen van een multi-user, multi-blogging-omgeving. Een andere opmerkelijke functie van LifeType is dat het de eerste mobiele applicatie van dit type is met naadloze integratie voor het publiceren van en toegang krijgen tot inhoud op mobiele computers.

Pixie
Pixie
Hoewel Pixie zeker kan worden opgenomen in de categorie contentbeheer, ligt de focus op het bieden van een kleine, eenvoudige websitemaker. De nadruk ligt inderdaad op eenvoud – het doel is dat iedereen het kan gebruiken. Een van de unieke functies van Pixie duikt meteen op tijdens het installatieproces. In plaats van voor iedereen hetzelfde type pakket te installeren, kunt u met Pixie aangeven welk type website u wilt maken, of dat nu een blog, een bedrijfssite of een merksite is.

Nibbleblog
Nibbleblog
Een ander alternatief voor WordPress als je op zoek bent naar een eenvoudigere interface en omgeving is Nibbleblog. Hoewel Nibbleblog misschien niet zoveel toeters en bellen heeft, is het nog steeds een krachtig hulpmiddel voor het maken van blogs.

Geest
Geest
Ghost is een krachtig publicatieplatform met een eenvoudige, maar duidelijk andere gebruikersinterface. Ik vind het leuk dat je een voorbeeldvenster krijgt om precies te zien hoe je bericht eruit zal zien terwijl je het maakt. Maar omdat Ghost een opmaaktaal gebruikt voor het opmaken van berichten, in tegenstelling tot een WYSIWYG-editor, is het misschien niet voor iedereen geschikt.

PivotX
Draaipunt X
PivotX kan niet alleen worden gebruikt als blogtool, maar ook voor complexe websites. PivotX bevat vergelijkbare functies als andere populaire blogsoftware, zoals eenvoudige bewerking, thema’s en extensies voor meer maatwerk en antispambeveiliging. Bovendien kunt u met één installatie meerdere blogs onderhouden. En u kunt kiezen of u MySQL of een platte bestandsdatabase wilt gebruiken.

Nogmaals, hoewel WordPress de koning is van blogsoftware en mijn favoriete software is, onthoud dat er veel alternatieven zijn voor het geval WP niet voor jou en je blog is.

cPanel Web Hosting

cPanel is verreweg mijn favoriete interface voor het bedieningspaneel van hosting. Naast blogging-tools zoals deze, krijg je ook toegang tot vele handige functies voor software-installatie, e-mail, bestandsbeheer, databases, webstatistieken en meer. Om enkele van onze aanbevolen cPanel Web Hosting-abonnementen te bekijken, bekijk mijn artikel over de beste cPanel Web Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map