Mi teszi a jó webgazdagépet?

mi-Makes-a-jó-web-host


Másnap részt vettem egy konferencián, ahol az egyik előadó, aki egy bizonyos web hosting társaságnál dolgozott, előadása során egyértelmű megjegyzést tett, hogy az összes webtárhely alapvetően azonos (azaz mindegyikük Dell és HP szervereket működtet, stb.). Amikor ezt hallottam, azonnal elgondolkozni kezdtem, hogy ha ez a helyzet, akkor miért vannak ilyen nagy különbségek a webtárhely teljesítményében?

Igaz, hogy sok tárhelyszolgáltató azonos típusú berendezéseket, szoftveralkalmazásokat és felhasználói felületeket használ. Bizonyára jobb tapasztalataim vannak néhány web hosting társasággal, mint másokkal. Tehát mi pontosan teszi egy webgazdagé jó vagy jobbat, mint mások? Meg kell néznie azon hardverberendezéseket és webes alkalmazásokat, amelyek az iparágban szabványossá váltak.

Íme néhány szempont, amelyet érdemes szem előtt tartani, amikor értékel egy webtárhelyet.

Sebesség optimalizálás – senki sem akar várni!

 • Saját szalagtároló rendszerek
 • Tartalomszolgáltatási hálózatok
 • Max Speed ​​Zone technológia
 • Turbo szerver konfiguráció

Kezdjük a weboldal sebességével és teljesítményével. És igen, a webgazda változtathat abban, hogy a webhely milyen gyorsan töltődik be. Bár az összes web hosting társaság azt állíthatja, hogy villámgyors webhelyeket kínál, át kell néznie a szerver hardver specifikációit, és meg kell néznie, milyen kiegészítő technológiákat és konfigurációkat tartalmaz.

Például a szabadalmaztatott gyorsítótárazási rendszerek ténylegesen megváltoztathatják a webhelyek betöltési idejét – mivel a webhely adatait nem kell minden alkalommal kiolvasni a szerver merevlemezéről. Tartalomszolgáltató hálózat (vagy CDN) segítségével az adatokat a világ minden tájáról különféle szerverekre terjesztheti. Tehát, amikor egy felhasználó meglátogatja az Ön webhelyét, a helyükhöz legközelebbi szerver biztosítja a tartalmat.

Egyes webgazda további funkciókat kínál, például speciális hálózati technológiát vagy prémium szerverkonfigurációkat, amelyek szintén javíthatják webhelye sebességét.

Ügyfélszolgálat – előbb vagy utóbb szüksége lesz rá

 • 24/7 telefon, e-mail és csevegés támogatás
 • Gyors válasz és felbontási idő
 • Megfelelően képzett támogatási ügynökök

A jó internetes házigazda másik feltétlenül kritikus része az ügyfélszolgálat. Függetlenül attól, hogy teljes kezdő vagy tapasztalt webes profi, néha segítségre van szüksége a web hosting cég támogatási osztályától. Mindig győződjön meg arról, hogy többféle lehetőség van-e segítségre (telefon, csevegés, e-mail). Nagyon javaslom, hogy tegye ki a webgazda támogatási osztályát, mielőtt feliratkozna a hostra. Várjon egy csomó kérdést, és csevegéssel vagy telefonon vegye fel velük a kapcsolatot. Jó képet kaphat arról, hogy valóban mennyire reagálnak és tájékozottak a támogató ügynökök.

Innováció és fejlesztések – Mindig jobb lehetünk

 • Új technológiai szolgáltatások
 • Platform frissítések
 • Az adatközpont bővítése
 • Különböző csoportok számára tervezett fejlesztések

A tárhelyi táj folyamatosan változik és fejlődik. Az egyik dolog, amit a web hosting cégeket értékelve várok, mennyire innovatív és hajlandó fejleszteni őket. Mindig azt akarja, hogy tárhelyszolgáltatója a lehető legjobb szolgáltatást és a rendelkezésre álló legjobb technológiát biztosítsa, ezért folyamatosan arra törekszem, hogy új fejlesztések vagy javítások történjenek-e a webtárhely-tervekben. Az évek során azt tapasztaltam, hogy a web hosting cég minősége idővel változhat. Ezért azt szeretném, ha az internetes házigazdám minden időben javulásra törekszik!

Webhelybiztonság – jobban biztonságos, mint sajnálom

 • DDoS enyhítés
 • Malware szkennelés
 • Szakértői alkalmazásbiztonság (Sucuri)

A biztonság mindig is fontos volt, de továbbra is kritikusabb minden nap. Szerencsére a legtöbb internetes házigazda jó munkát végez, legalábbis biztosítja az alapvető biztonsági szintet. Mindig győződjön meg arról, hogy az internetes házigazda a DDoS enyhítését és a rosszindulatú programok ellenőrzését tartalmazza a tárhelyi tervvel együtt. Biztosan szeretné megbizonyosodni arról, hogy rendelkeznek-e ezekkel a funkciókkal. Ezen felül a még nagyobb védelem érdekében a webhely biztonságát az alkalmazás szintjén is megvizsgálhatja. Az ilyen típusú biztonság érdekében keressen olyan webhelyeket, amelyek együttműködnek olyan vállalatokkal, mint a Sucuri, amelyek a webhelyek extra védelmének biztosítására szakosodtak..

Adatmentés – a legjobb védelem

 • Ingyenes biztonsági mentés és visszaállítás
 • Több visszaállítási példány érhető el

A weboldal biztonságának természetesen a legjobb védelme az, ha a webhely adatai közül egy vagy több érvényes példány rendelkezésre áll biztonsági másolatként. Legalább ellenőrizze, hogy a webtárhely-csomag tartalmaz-e automatikus napi biztonsági másolatot – lehetőleg ingyenes. Azt javaslom azonban, hogy keressen egy olyan tárhely-tervet, amely több helyreállítási példányt biztosít Önnek, amelyek közül választhat. Például néhány webtárhely 30 napos biztonsági másolatot szolgáltat majd, amelyről visszaállíthat. Ez egy optimális megoldás, mivel a legfrissebb biztonsági másolat lehet, hogy nem rendelkezik az Ön által megadott eredeti adatokkal. Az utolsó megjegyzés – annak ellenére, hogy milyen típusú biztonsági másolatot készít és helyreállít a webgazda – mindig emlékezzen arra, hogy rendszeres időközönként készítsen biztonsági másolatot, hogy a biztonságosabb oldalon maradjon..

Következtetés

Nagyon figyelemre méltó, hogy egyes internetes házigazdák valóban megkülönböztetik magukat a többiek felett. Az évek során szerzett tapasztalataim bebizonyították számomra, hogy bár sok hasonlóság mutatkozik a web hosting szolgáltatók között, vannak olyan házigazdák, amelyek folyamatosan nyújtanak kiváló szolgáltatást és támogatást. Ha a fenti elemeket szem előtt tartja, jó előrelépést fog elérni a játék előtt, amikor egy jó internetes házigazda kell választania!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map