10 начина да създадете своя блог с cPanel инструменти

10 начина да създадете своя блог с cPanel


WordPress е най-популярният софтуер за създаване на блогове. Това е системата за управление на съдържанието, която използвам за повечето си уебсайтове, включително моите блогове. Повечето хора намират WordPress за лесен за използване и много адаптивен, за да отговаря на много различни видове уебсайтове. Ако ще създавате блог, със сигурност бих ви препоръчал да обмислите използването на WordPress.

WP обаче със сигурност не е единственият софтуер, който можете да използвате за създаване на блог. Може да се изненадате колко опции трябва да изберете. Например, в типичен план за хостинг на cPanel, можете да използвате инструмента Softaculous, за да инсталирате доста различни софтуерни приложения, за да създадете своя блог. Така че, ако смятате, че WordPress просто не е подходящ за вашия сайт, може да искате да разгледате някои от другите опции.

Ето разглеждане на 10 софтуерни приложения, достъпни от повечето хостинг планове cPanel, които можете да използвате за създаване на блога си:

WordPress
WordPress Икона
Система за управление на съдържанието – WordPress представлява около 20% от всички сайтове онлайн. Много собственици на уебсайтове като този WP е лесен за научаване и използване като инструмент за блогове. Налични са много безплатни теми, за да персонализирате външния вид на вашия блог и той може да бъде подобрен с помощта на някои от многото плъгини, достъпни от WP хранилището.

b2evolution
b2evolution
b2evolution е изключително популярна алтернатива на WordPress, която ви позволява да създавате не само обикновен блог, но и по-напреднал уебсайт, който включва неща като форуми, фото галерии и онлайн ръководства. От всички алтернативи на WordPress, b2evolution вероятно има най-много предимства, които сме виждали, включително: по-малко нужни плъгини, вградена аналитика, интегрирано управление на имейл кампании и лесно управление на няколко блога.

Serendipity
Serendipity
Подобно на WordPress, Serendipity е система за управление на съдържание, базирана на php, която ви позволява да създавате обикновен блог или по-сложен сайт чрез приставки и теми. В допълнение, Serendipity е лицензиран по BSD – което означава, че можете да го използвате и за търговски приложения. Той също така поддържа множество бази данни.

Dotclear
DotClear
Dotclear е публикувана за първи път през 2003 г. от Оливие Мение. Този инструмент за уеб публикуване с отворен код се фокусира върху предоставянето на удобен за потребителите метод за създаване на качествен блог сайт. Dotclear поддържа PostgreSQL и SQLite бази данни в допълнение към MySQL. Особен интерес представляват твърденията на Dotclear, че страниците са естествено оптимизирани за търсачките и че приложението ще остане бързо дори при големи количества данни.

Textpattern
Textpattern
Textpattern е още една опция за система за управление на съдържанието, която можете да използвате за създаване на много видове уебсайтове от блогове до корпоративни сайтове. Ако сте уеб разработчик / дизайнер, който трябва да контролира всички аспекти на CSS и XHMTL, тогава Textpattern може да бъде вашият софтуер по ваш избор. Textpattern също предлага опции като възможността за защита на статиите с парола и регулируеми печати за дата / час.

LifeType
LifeType
LifeType е платформа за блогове с отворен код, която се фокусира върху поддържането на мулти-потребителска и мулти-блог среда. Другата забележителна характеристика на LifeType е, че това е първото такова мобилно приложение с безпроблемна интеграция за публикуване и достъп до съдържание на мобилни компютърни устройства.

Пикси
Пикси
Въпреки че Pixie със сигурност може да бъде включена в категорията за управление на съдържанието, фокусът й е върху предоставянето на малък, прост производител на уебсайтове. Всъщност акцентът е върху простотата – целта е всеки да може да го използва. Една от уникалните функции на Pixie се появява веднага по време на инсталационния процес. Вместо да инсталирате един и същ тип пакет за всички, Pixie ви позволява да укажете какъв тип уебсайт искате да създадете, независимо дали това е блог, бизнес сайт или сайт за брандиране.

Nibbleblog
Nibbleblog
Друга алтернатива на WordPress, ако търсите по-опростен интерфейс и среда, е Nibbleblog. Въпреки че Nibbleblog може да няма толкова много камбани и свирки, той все още е мощен инструмент за създаване на блогове.

призрак
призрак
Ghost е мощна издателска платформа, която има прост, макар и забележимо различен потребителски интерфейс. Харесва ми, че получавате прозорец за визуализация, за да видите как точно ще изглежда публикацията ви, докато я създавате. Но тъй като Ghost използва език за маркиране за оформяне на публикации, за разлика от WYSIWYG редактор, той може да не е за всички.

PivotX
Pivot X
PivotX не може да се използва само като инструмент за блогове, но може да се използва и за сложни уебсайтове. PivotX включва подобни функции на други най-добрите блог софтуер, като лесно редактиране, теми и разширения за повече персонализиране и защита от спам. Освен това можете да поддържате множество блогове с една инсталация. И можете да изберете дали искате да използвате MySQL или плоска файлова база данни.

Отново, докато WordPress е кралят на софтуера за блогове и е моят софтуер по избор, не забравяйте, че има много алтернативи в случай, че WP просто не е за вас и вашия блог.

cPanel Уеб хостинг

cPanel далеч е любимият ми интерфейс на контролния панел за хостинг В допълнение към инструменти за блогове като тези, вие получавате достъп и до много полезни функции за инсталиране на софтуер, имейл, управление на файлове, бази данни, уеб статистика и други. За да видите някои от нашите препоръчани планове за уеб хостинг на cPanel, разгледайте моята статия за най-добрия уеб хостинг на cPanel..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map