Какво прави добър уеб-домакин?

Какво-марки-а-добър вид на уеб-домакин


Онзи ден присъствах на конференция, на която един от ораторите, който работеше за определена уеб хостинг компания, направи забележка по време на презентацията си, че всички уеб хостове по принцип са еднакви (т.е. всички те управляват Dell и HP сървъри, т.е. и т.н.). Когато чух това, веднага започнах да се чудя, че ако това е така, защо има толкова големи разлики в представянето на уеб хостинга?

Вярно е, че много хостинг компании използват същия тип оборудване, софтуерни приложения и потребителски интерфейси. Със сигурност обаче имам по-добри преживявания с някои уеб хостинг компании, отколкото с други. И така, какво точно прави уеб хост по-добър или по-добър от другите? Трябва да погледнете отвъд хардуерното оборудване и уеб приложенията, които са станали стандарт в индустрията.

Ето някои съображения, които трябва да имате предвид, когато оценявате уеб хост.

Оптимизация на скоростта – никой не иска да чака!

 • Собствени системи за кеширане
 • Мрежи за доставка на съдържание
 • Технология с максимална скорост
 • Конфигурация на турбо сървъра

Да започнем със скоростта и ефективността на уебсайта. И да, вашият уеб хост може да промени разликата в това колко бързо се зарежда сайтът ви. Въпреки че всички уеб хостинг компании могат да твърдят, че предоставят светкавично бързи уебсайтове, трябва да погледнете отвъд спецификациите на хардуерния сървър и да видите какви допълнителни технологии и конфигурации са включени.

Например, собствените кеширащи системи могат наистина да променят времето за зареждане на уебсайтове – тъй като данните на вашия уебсайт не е необходимо да се извличат от твърдия диск на сървъра всеки път. С помощта на мрежа за доставяне на съдържание (или CDN) вашите данни могат да се разпространяват на различни сървъри по целия свят. Така че, когато потребител посети вашия сайт, най-близкият до неговото местоположение сървър може да предостави съдържанието.

Някои уеб хостове ще предоставят допълнителни функции като специална мрежова технология или конфигурации на премиум сървър, които също могат да подобрят скоростта на вашите сайтове.

Поддръжка на клиенти – рано или късно ще ви трябва

 • 24/7 Поддръжка по телефона, имейл и чат
 • Бързи времена за реакция и разрешаване
 • Правилно обучени агенти за поддръжка

Друга абсолютно критична част от добрия уеб хост е тяхната поддръжка на клиенти. Независимо дали сте пълен начинаещ или опитен уеб специалист, понякога ще се нуждаете от помощ от отдела за поддръжка на вашата уеб хостинг компания. Винаги бъдете сигурни, че има няколко пътища, където можете да получите помощ (телефон, чат, имейл). И аз силно препоръчвам да изпробвате отдела за поддръжка на уеб хост, преди да се регистрирате за хостинга им. Пригответе куп въпроси и се свържете с тях чрез чат или телефон. Ще можете да добиете добра представа за това как реагират и знаят техните агенти за поддръжка.

Иновации и подобрения – винаги можем да бъдем по-добри

 • Нови технологични функции
 • Надстройки на платформата
 • Разширяване на центъра за данни
 • Подобрения, насочени към различни групи

Хостинг пейзажът непрекъснато се променя и развива. Едно от нещата, които търся при оценяване на уеб хостинг компаниите е колко иновативни и желаещи да се подобрят. Винаги искате вашата хостинг компания да предостави най-добрата услуга с най-добрата налична технология, така че непрекъснато гледам дали има нови добавки или подобрения към техните планове за уеб хостинг. През годините моят опит е, че качеството на уеб хостинг компания може да се промени с времето. Ето защо искам моят уеб-домакин да се стреми да подобрява през цялото време!

Сигурност на уебсайтове – по-добре безопасно от съжаление

 • Смекчаване на DDoS
 • Сканиране на злонамерен софтуер
 • Експертна сигурност на приложенията (Sucuri)

Сигурността винаги е била важна, но тя продължава да бъде още по-критична всеки ден. За щастие, повечето уеб-домакини вършат добра работа, като осигуряват основно ниво на сигурност. Винаги се уверете, че вашият уеб хост предлага DDoS смекчаване и сканиране на зловреден софтуер с вашия хостинг план. Определено искате да сте сигурни, че разполагате с тези функции. Освен това, за още по-голяма защита можете да потърсите сигурност на уебсайта на ниво приложение. За този тип сигурност потърсете уеб хостове, които си партнират с компании като Sucuri, които са специализирани в предоставянето на допълнителна защита на уебсайтове.

Архивиране на данни – най-добрата защита

 • Безплатно архивиране и възстановяване
 • Налични са няколко копия за възстановяване

Разбира се, най-добрата защита на сигурността на уебсайта е да имате едно или повече валидни копия на данните на вашия уебсайт като резервно копие. Като минимум, уверете се, че вашият уеб хостинг план включва автоматични ежедневни резервни копия – за предпочитане безплатно. Все пак ви препоръчвам да потърсите хостинг план, който ще ви осигури множество копия за възстановяване, от които можете да избирате. Например, някои уеб хостове ще предоставят 30 дни резервни копия, от които можете да ги възстановите. Това е оптимално решение, тъй като най-актуалното ви резервно копие може да няма оригиналното състояние на данните, от което се нуждаете. Една последна забележка, въпреки какъв вид архивиране на данни и възстановяване на вашия уеб хост предоставя, винаги не забравяйте да правите свои собствени архиви периодично, само за да сте на по-сигурна страна.

заключение

Наистина е забележително как някои уеб хостове наистина се отличават над останалите. Опитът ми през годините ми доказа, че макар да има много сходства между уеб хостинг компаниите, има някои хостове, които непрекъснато предлагат превъзходно обслужване и поддръжка. Като имате предвид горните елементи, ще бъдете по-напред от играта, когато става въпрос за избор на добър уеб хост!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map